睇完 “Physical:100” 之後,覺得「Sexyama」真係超級Charm 💪🏼 見到佢前一排嚟香港做訪問,有去「叁不館」打邊爐🍲於是我又想嚟試吓😋餐廳裝修好有心思,老香港、懷舊大排檔特色,令我打卡打得好開心😁我最鍾意打邊爐就係要混醬,佢哋嘅醬料齊全,仲有自家製嘅蔥油同沙茶醬,令醬料增添滋味!湯底方面,我預留左「咯咯雞花膠湯」店員特別提醒我地要先品嘗一下雞湯先再放食物。雞湯濃郁,啖啖鮮甜,飲得出真材實,無落味精!而且仲有四塊大花膠,雞肉新鮮又嫩滑。趁等緊朋友嘅時候,我哋嗌左份「黃金鮮魷」食住先。魷魚厚厚一片,有口感嘅同時亦好軟滑,加𠹺薄身脆漿同邪惡鹹蛋黃醬,真係好好味😋其他食材都好新鮮,選擇亦多,我哋揀咗「牛魔王拼盤」、「雜菜拼盤」同「雜菇拼盤」貪心又貪方便,樣樣都有D。每款拼盤份量都好大,尤其蔬菜類,到最後我哋都冇辦法食得晒。餐廳有播歌,有懷舊金曲,又有近期hit 歌🎶聽完Beyond 之後有Dear Jane,新舊交替都幾得意。店員動作勤快,會自動幫我哋收碟同加湯。我呢個「hot-potholic 」應該會時不時上去打邊爐🤭

店員動作勤快,會自動幫我哋收碟同加湯。

咯咯雞花膠湯
混醬