2015-06-30 1384 瀏覽
公眾假期前決定和同事食餐好小小既Lunch,便想起公司附近都頗有名氣既Café。室內環境尚算舒適,牆上放滿很多特色杯及書籍,配上自然木橙及充滿懷舊感既枱布,營造一種文青既感覺。至於食物方面有點兒令人失望,我點了鮮忌廉白菌煙三文魚闊麵$67,set Lunch包括餐湯和飲品,是日餐湯係紅湯,味道淡而無味,像水一般,只有酸味和小量蔬菜;意粉份量偏細,女仔尚算夠食但男仔一定唔夠,闊條麵都幾彈牙,白汁好香洋蔥味,每條闊條都掛都汁,三文魚超鹹!鹹都好難入口;至於餐飲,我點了熱Cuppucino,奶泡打得好細滑,奶和咖啡既比例拿得很好,飲完好醒神!我覺得整體食物質素比以前差了小小,仍有很多地方可以改善,但這間Cafe仍是區內質素比較好的。