2020-11-14 2319 瀏覽
吾知大家中吾中意食燒肉呢?我個人黎講都幾中意🤤燒肉放題定散叫燒肉都好啦,同一大班人去一路燒一路傾計都幾過癮。燒肉放題固然抵好多,奈何喺香港嘅燒肉放題其實吾算好多,火鍋放題或者日式放題相對會多好多。好耐之前去過牛魔呢度食燒肉,系貪佢位置夠方便,環境又好似幾好,今次燒肉癮突然又發作,一於又去食先😆餐廳叫得「牛魔」,就緊系不乏牛肉嘅種類,但係牛肉已經分成日本、澳洲同埋美國嘅牛肉,啱晒牛肉控呀🐮咁除咗牛肉就當然仲有其他嘢食,有豬肉、雞肉、海鮮、前菜等等。比窗划算嘅有幾個set,咁就包曬前菜、牛肉同埋主菜,又吾洗諗揀邊啲款式。首先黎嘅系美國Prime牛肋骨,記得上次黎都有食呢款,真系好好食!雖然話系牛肋骨,但其實吾洗話下下都食到骨,因為肉嘅部份都吾少,同埋牛肉時先經過醃製,都幾入味下😋入味得黎唔會完全掩蓋牛肉本身嘅鮮味👍🏼試完牛肉就系時候試吓豬肉,叫得好聽啲就系豚肉。豚肉嘅脂肪同埋肉嘅比例算系幾均勻,冇話偏重邊一邊。佢系五花腩,所以油脂味都幾明顯,食嘅時候油份更明顯,好邪惡🤪櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄

美國Prime牛肋骨

全天然豚肉五花腩

櫻花蝦粟米餃子真係第一次食,表面都有幾多櫻花蝦☺️第一次食櫻花蝦好似係櫻花蝦拉麵,都幾好食,估唔到搭配餃子同樣不錯😋餃子皮薄餡靚,食落去脆脆哋,裏面嘅肉質結實,唔會散修修。
櫻花蝦粟米餃子

海鮮拉麵都叫食過嘅,辣海鮮拉麵就真系少食😳開頭見到餐牌寫住係辣嘅,都驚驚哋辣度超乎我意料之外,但又會想試吓🙊好彩食落唔會話真系好辣。海鮮有魷魚、蝦肉等等,都係正常嘅海鮮種類,味道都幾新鮮。
辣海鮮烏冬

飲品叫咗杯乳酸梳打,都係正常嘅乳酸梳打味,唔會話太甜,可以中和食完成餐牛肉嘅鹹味。
2020-11-08
美國Prime牛肋骨