La Casa 係西班牙文🇪🇸既意思原來係屋企🏠咁解,所以鋪頭名既意思就係食漢堡同意粉既屋企既意思,感覺幾warm~ 門面係鮮明既黃色,仲有個say cheese🧀️既燈牌😂 裡面仲有唔少霓虹燈,餐牌都係以黑底配螢光既字,裝修sharp醒,另外有幾張木🪵既bar枱,感覺幾chill同relax~ 野食方面都唔錯,尤其係對芝士🧀️既運用係呢到既特色,會大膽啲咁做唔同既mix & match~ (5 😍 係滿分,🤩係半分) 三重煙肉芝士通心粉 🥓🧀️ + 炸薯角🥔 + 朱古力雪糕奶昔🍫🍦🥛 - $111 (combo set)西冷黑松露水牛芝士漢堡 🐮🧀️🍔 + 洋蔥圈 🧅🥨 + 雲呢拿雪糕奶昔🍦🥛 - $132 (combo set)三重煙肉芝士通心粉 🥓🧀️ (好味指數:😍😍😍😍🤩)芝士味🧀️真係幾濃郁,應該分別用左車打芝士、巴馬臣芝士、同埋水牛芝士,幾有層次感,質感夠晒creamy,又有拉絲既效果,啱晒鍾意食芝士🧀️既fans😍 上面仲灑左唔少既煙肉碎🥓,煎香左既煙肉碎🥓既鹹香就係令到個通粉一路食都唔覺得漏既關鍵,而且更加突出到個芝士味🧀️ 另外通粉食落唔會覺得粉,口感係爽既帶啲煙韌~ 意想不到呢個

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

三重煙肉芝士通心粉

三重煙肉芝士通心粉 🥓🧀️ (好味指數:😍😍😍😍🤩)
芝士味🧀️真係幾濃郁,應該分別用左車打芝士、巴馬臣芝士、同埋水牛芝士,幾有層次感,質感夠晒creamy,又有拉絲既效果,啱晒鍾意食芝士🧀️既fans😍 上面仲灑左唔少既煙肉碎🥓,煎香左既煙肉碎🥓既鹹香就係令到個通粉一路食都唔覺得漏既關鍵,而且更加突出到個芝士味🧀️ 另外通粉食落唔會覺得粉,口感係爽既帶啲煙韌~ 意想不到呢個芝士通粉🧀️幾高質同性價比高~
西冷黑松露水牛芝士漢堡

西冷黑松露水牛芝士漢堡 🐮🧀️🍔 (好味指數:😍😍😍)
幾特別既係呢個用既一片片既牛肉🐮而唔係常見既漢堡扒,口感會豐富啲,而且份量都幾多,就咁睇都有成5片,同埋有香口既黑椒同黑松露⚫️就更加惹味~ 個包有少少麵粉喺面頭,有用牛油🧈烘過幾香,質地軟熟~ 入面有帶有淡淡酸甜味、奶味🥛同埋會拉絲既水牛芝士🐮🧀️,另外仲有青瓜🥒、生菜🥬同洋蔥🧅做配料,感覺會清新啲~ 不過略嫌個包🍔整體就稍為乾左啲,同埋肉有少少韌

炸薯角🥔 (好味指數:😍😍😍😍)
上枱既時候仲係熱辣辣既,口感外脆內軟,裡面既口感綿密,薯味🥔幾出~

洋蔥圈 🧅🥨 (好味指數:😍😍😍😍)
個洋蔥圈 🧅🥨炸到金黃酥脆,裡面既洋蔥🧅腍腍地,味道香甜,層炸皮幾薄,所以依然感受到又唔少洋蔥🧅,口感幾豐富
奶昔

朱古力雪糕奶昔🍫🍦🥛 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
比起雲呢拿奶昔🥛,小編更加鍾意呢杯朱古力味🍫既🤩~ 朱古力味🍫夠晒香濃,亦都有幾香既奶味🥛,口感夠晒順滑,甜度適中,另外加左雪糕🍦入去打個奶昔🥛令到個質感飲落去更加thick同fluffy啲,好飲~ 而且keep住都夠凍,配埋炸野一齊食一流~

雲呢拿雪糕奶昔🍦🥛(好味指數:😍😍😍😍)
呢杯奶昔🥛一樣有加到雪糕🍦入去打,質感一樣thick同fluffy,另外有淡淡既雲呢拿既清香,有埋幾香既奶味🥛,口感夠晒順滑,甜度適中,感覺都唔錯~ 而且keep住都夠凍,配埋炸野一齊食一流~

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩