山林道酒吧就去得多,雞煲你食過未?圓規八號波傍晚前落左,困左係屋企成日,就同友人按原定計劃去嘆期待已久嘅雞煲!尚上下夏嘅牆壁有好多貓貓圖,感覺好friendly~ 我地order左半份雞脾雞煲單鍋(少辣),香濃沙嗲湯湯底。係我地啤緊嘅時候雞煲話咁快就ready! 雞煲少辣啱啱好,麻味較辣味出,控制得好好。雞脾肉啖啖肉好入味嫰滑,一塊接一塊,特別係雞煲配豬皮,有驚喜咁好好咬,又吸哂d雞煲汁好好味!雞煲份量都好多,一路傾一路食食咗半個鐘都未食d雞,所以心急嘅我地都係決定加湯底食埋其他火鍋配料!自家製即炸響呤係最surprise嘅配料,真係係出面食唔到㗎!我地仲食緊雞煲時待應拎響呤出嚟,叫我地淋雞汁食,我地仲以為自己聽錯遲疑左成分鐘,待應好好心怕我地錯過左最佳享用時間所以又remind我地,我地先驚覺原來新鮮炸出嚟嘅響呤係可以咁好味㗎,超鬆脆再加雞汁好味過食薯片,係我從味試過嘅口感同味道,必試!想試手切極品靚牛皇但八點幾就售罄😢,就揀左手切頂級安格斯(半份),都非常高質,油脂分佈均勻,口感實在,食得好滿足。試左最新推出嘅紅酒豬頸肉,先比佢超high class嘅擺盤同賣相吸引,後更感歎點解係

雞脾雞煲單鍋(半份、少辣)$159配香濃沙嗲湯湯底$39

自家製即炸響呤

手切頂級安格斯(半份)

試左最新推出嘅紅酒豬頸肉,先比佢超high class嘅擺盤同賣相吸引,後更感歎點解係咁濃嘅湯底下個紅洒味都可以咁出,真材實料太利厲了!
紅酒豬頸肉

珊瑚蚌拼桂花蚌好新鮮,鮮甜爽口彈牙,而且兩款蚌都好厚身,唔會縮好多,雙拼嚟講好抵!
珊瑚蚌拼桂花蚌

招牌手打四寶丸(半份)有墨魚丸、雞丸、蝦丸、豬肉丸各兩粒,值得一提係墨魚丸超有口感同juicy,其他丸就正常發揮,雞丸就唔係我林茶。
招牌手打四寶丸(半份)

健康雜菜籃好大一籃,有粟米、白菜仔、生菜、菜心仔、黃芽白,要有嘅都有!
健康雜菜籃

再加出前一丁真係飽完無憾!出前一丁為雞煲/打邊爐賦予一種儀式感,係你明知好飽但係都要堅持食,彷彿一定要食埋吸晒汁嘅出前一丁先叫complete!

尚上下夏真心係高質嘅雞煲,食材新鮮有特色💛!最啱一大班人一齊去share個雞煲湯底,又可以試多幾款食物,support support!

Menu-
2021-10-13
雞脾雞煲單鍋(半份、少辣)$159配香濃沙嗲湯湯底$39
自家製即炸響呤
手切頂級安格斯(半份)
紅酒豬頸肉
珊瑚蚌拼桂花蚌