2022-12-17 921 瀏覽
今日中秋節,中午去咗東涌行工展會,行到下午四點有D餓,但又怕出返市區D餐廳會爆哂難搵位,所以打算喺東涌搵間餐廳食飯做埋節,經過見到牛氣唔使等位,馬上入去。今次點左SRF美國極黑牛放題$258/位,湯底揀左蕃茄濃湯🍅我個餐可以揀嘅肉類如下:1.SRF美國極黑牛🥩2. 穀飼牛肩肉🥩3. 特選豚肉🐷4. 精選雞腿肉🐔5. 爽脆水魷🦑一坐低,店員會放底一盒歡迎盒,有齊我哋嗰餐裏面可以點嘅肉類同海鮮,所以都我可以試齊佢所有肉類以往去過其他火鍋放題店,一般較少人選擇雞肉同豚肉,所以質素都非常普通,重要好重雪味,只有牛肉最穩陣,但呢一間鋪所有嘅肉類都好好味,尤其牛肉每碟質素都好靚,唔會話頭兩碟靚之後比次貨!真係好驚喜,包括過水魷都非常好食,我哋都encore咗好多轉食咗一輪肉,出去搵啲菜食吓先,菜嘅種類都好多選擇,有水蓮同大大棵芫荽任食,但我目標係食牛同菜,最後找到雪糕都食唔落,買單時店員同我講中秋節快樂,然後我睇吓張單,原來五點前係計午市,每人減多$40 ,呢個價錢食晚餐非常滿足
我個餐可以揀嘅肉類如下:
1.SRF美國極黑牛🥩