2020-11-28 687 瀏覽
天氣漸涼,成日都好想打邊爐🙊同朋友黎左深水埗呢間火鍋店,食物種類夠多仲好新鮮👍🏻▫️平時打邊爐好鐘意食手打丸,所以就嗌左手打三寶,有 蝦丸、墨魚丸同鯪魚球😋 真係好真材成料,食到新鮮既蝦肉👍🏻 粒粒都爽口彈牙,好好食😍 ▫️安格斯牛肉粒🥩 切到一口size,一口一粒岩岩好,食落好方便👍🏻 安格斯牛牛味重,油花分佈平均食落肉質超級嫩,牛魔王表示好滿意😍▫️墨魚滑🦑+雲吞🦐 食完手打墨魚丸表示吾夠喉,所以同朋友又嗌埋墨魚滑😁 墨魚滑一樣都係咁彈牙👍🏻 雲吞熱辣辣漲卜卜,食果陣要小心吾好辣親😋 雲吞皮吾會過厚,包住新鮮既蝦肉,非常鮮甜🤤▫️豬什拼盤🐽 一碟有齊幾款,吾洗左揀右揀😋 我最鐘意豬紅,好滑好彈牙,索晒啲湯底味好正😍