2022-09-27 391 瀏覽
氣溫略降,秋風漸起,食肉嘅念頭又隨之增加,畢竟都好耐無大吃大喝,今日約咗朋友去荃灣買嘢行到到餓餓哋,就想搵間餐廳擦返餐。咁啱見到對面有間校長燒肉,之前喺元朗見到一直都想試,價錢又唔算貴,咁今日就正好可以試吓。一上到去餐廳感覺個空間感好夠好闊落,放食物嘅位置好集中,喺曬入門之後個area,非常方便。去到座位又係坐得好舒服,唔會話坐到好逼夾。校長燒肉個爐有張類似牛油紙墊住,食物唔會直接接觸到個爐面,感覺衛生啲同無咁易燒燶,調好醬汁就準備再出去拎嘢食今日實在太肚餓,目標都係瘋狂燒肉,一坐底就又即刻出返去拎肉,食物種類好豐富,豬牛雞都有唔同味道,有少少海鮮,最特別係連菠蘿都有得燒,唔係度度燒肉店會見到。另外,飲品都好多選擇,尤其係連樽裝維他奶都有,真係無幾可喺餐廳飲到,一定要整返枝先。跟住唔少得當然就係拎埋刺身啦,燒緊肉未食得嘅時候食住刺身等就最好。刺身種類都唔少,但每次限拎3款,咁就揀咗3款最想食嘅呢度有三文魚、馬刀貝同帶子,一睇到啲刺身真係覺得過嚟淨食刺身都抵返曬,睇啲色澤都知靚,食落都唔覺有雪藏味,好鬼正燒到咁上下,終於燒好肉食喇,一開始就燒咗啲快熟嘅食材先,牛仔骨從來都係燒肉必選,有舊

維他奶

刺身

燒到咁上下,終於燒好肉食喇,一開始就燒咗啲快熟嘅食材先,牛仔骨從來都係燒肉必選,有舊骨連住非常適合燒肉,厚薄適中,一定燒咗先。另外重點要燒嘅就係魷魚鬚,燒出嚟係寧舍香,特別適合燒肉。

今日去到仲送咗個星級拼盤,有羊架、生蠔🦪同帆立貝,啲羊燒出嚟好似無咁騷味,好好食

校長燒肉由前檯到店內再到收銀都好好服務,出面拎嘢食個位置有專人定期refill食物,又會有人見張紙黑黑哋就定期幫手換,所有嘢都好貼體。所以遲啲一定會再encore

2022-09-22
維他奶