2024-01-19 457 瀏覽
仲記得上次食完飲茶好滿足,今日就再嚟試下其他款!先講講呢個金蒜蒸排骨,啖啖肉,金黃色嘅蒜米鋪上面,郁下碟香味四溢👃,咬一口,肉質鬆軟得黎保持咗啖啖肉嘅口感,真係好過癮!🤤再講吓個原隻鮮蝦腸粉,真係出乎意料咁好食!腸粉嘅米皮滑到不得了,一滾就入口,個蝦嘅鮮甜同米皮完美結合,我準備再點多一啲。😋北菇滑雞飯,攞起嚟揭開荷葉,飄出嘅香氣幾乎攞命😍,飯粒喺北菇同滑雞嘅滋味中吸滿咗精華,咖哩賣相一流,每一啖都食得出主廚嘅心思。👍唔少得傳統口味,煎蘿蔔糕,外邊脆脆地,內裡蘿蔔味實在,佢啲蘿蔔絲嘅甜味同煎嘅脆香,襯埋甜醬,即刻食晒兩件!講完之後,我真係等唔切要再食過一次啦!💕總結,呢間飲茶地方,菜品質素高,服務一流,啱哂想食好嘢又唔想太嘜嘅朋友!等我趕緊先埋單,走先啦!🏃‍♂️👋