2017-07-27 1719 瀏覽
其實我唔寫openrice我都唔知原來佢係奧地里野而唔係德國野, 我已經去左喱間野好多好多年, 基本上如果我o係TST而又想食一餐proper German meal, 咁我就會黎喱度。不過我估由於佢係樓上的關係, 唔係太顯眼, 所以大部份人去食德國野都會去tst地鋪o個幾間地方其實都幾細, 得幾張枱仔only, 如果想黎食飯都非常建議要提早打去訂枱,唔訂位就去好易會白行~ 坐就坐得舒服ge, 不過有一樣唔太好ge野就係都幾嘈下, 同埋服務我就覺得一般般, 不過喱度野食味道係好ge 鐘意食芝士ge人一定要試Raclette Cheese, 通常係將一大個巨型芝士融左上面o個層再刮落去, 由於味道都幾咸, 所以有俾埋d 薯仔同埋pickles 俾你balance 返佢的味道再黎就係食德國野必食ge Mixed Sausage Platter, 愛腸之人唔會錯過再黎就係冇理由唔食的德國咸豬手啦, 外層炸得非常之脆, 我試過介紹完朋友黎喱度之後, 佢3日唔埋兩日就會上黎自己order一個豬手做晚餐 Pork Schnitzel , 即係用香料醃左ge豬扒, 出面加左面包糠再拎去煎如果鐘意食德

如果鐘意食德國野同邊食邊飲啤就一定要黎試下