2023-11-10 31 瀏覽
今晚同朋友食生日飯所以想食好啲,呢間餐廳好近地鐵站又勁易玩。入到去已經好鍾意個裝修,牆上好多畫同裝飾,真係勁日本~ 而且原來佢有2層,地方都好大~真心我同朋友食左12樣野,樣樣都好好食,但有啲真係要推介第一個係佢地自家製既梅酒,其實上樓梯既時候已經見到一jar jar浸緊既梅酒,呢個梅酒有好香好濃既梅味,真係勁好飲!之後係個紅酒燴牛面頰,佢入面所有既材料都煮到好腍好入味,個牛真係入口即溶,我同朋友連入面所有既洋蔥同配菜都食哂,真係得番個汁,如果有白飯我相信地會連啲汁都唔放過LOL仲有免治雞肉軟骨棒,呢個棒好結實,好好食,但個sauce令到佢個味道再昇華,我食每一啖都將個軟骨棒浸落個sauce先放入口~跟住係海鮮野菜魚餅,老闆娘(應該係) 話呢個入面有墨魚、蝦同魚,再加左啲蘿蔔,首先炸左定左形再燒,呢個真係心機野,同埋佢真係好好食!最後係呢個頂級小牛排,其實我地本身無叫既,只係見到隔離枱有叫,個樣好得,而且又偷聽到老闆娘同佢地介紹所以我地跟風。老闆娘問我地幾成熟,我本身話7成,老闆娘建議5成好啲,7成佢驚會韌,食完之後我真係覺得佢講得好啱,而且呢個牛既牛味好重,超好食!!
真心我同朋友食左12樣野,樣樣都好好食,但有啲真係要推介
自家製梅酒

免治雞肉軟骨捧

燒秋葵
明太子玉子燒
無敵家招牌沙律
焦糖燒菠蘿
燒雞翼+燒厚切牛舌
題外話/補充資料: 呢間餐廳除左野好食,老闆娘真係好好人,佢會同我地介紹啲食物點煮,點好食啲而且仲同我地講笑,所以今餐食得好開心好滿足!
2023-11-09
自家製梅酒