2017-07-01 239 瀏覽
話說今日想清下啲假期,就約左媽媽行街,行行吓旺角經過兆萬中心,發現呢度有好多間食放題嘅地方。媽媽見到都話好想試下,話晒佢從來未食過放題,加埋自己平時都好少食 (對上一次已經係兩三年前),於是亂衝亂撞底下就入咗嚟大本灜我地點左以下食物:烏冬如果可以煙韌啲就會有口感啲壽司賣相唔錯,有我最想試嘅安格斯牛肉壽司,用料靚,仲好好味呢兩款壽司都好好味,塊紫菜脆卜卜的燒菠蘿好清甜,多春魚又好好味天婦羅都唔錯,新鮮油炸,唔會有油益味鍾意食榴槤嘅朋友就要食呢個啦.. 超正的,一咬開就聞到濃烈嘅榴槤味好香呀不過不失啦食日本放題有泰國小食,好少有喎三文魚都算新鮮,如果可以做到三文魚碎就更加好來大本瀛必點嘅其中一款燒物無錯! 係成支筷子咁長仲燒得好靚唔會太乾份量足夠!但我覺得甜左D埋單$414為起上嚟$207一位,算抵食總結: 無諗過今日可以食到美味放題除咗有日本菜仲加入泰菜元素,例如冬陰公,炸蝦餅,辣椒膏炒青口等等。日本菜都已經好出色,本來都好想試泰菜,但係已經好飽了。唯有下次再嚟時試試
我地點左以下食物:
烏冬同中華沙律
烏冬如果可以煙韌啲就會有口感啲
壽司賣相唔錯,有我最想試嘅安格斯牛肉壽司,用料靚,仲好好味
呢兩款壽司都好好味,塊紫菜脆卜卜的
燒菠蘿好清甜,多春魚又好好味
天婦羅都唔錯,新鮮油炸,唔會有油益味
榴槤炸彈
好香呀
和風炒野菜
不過不失啦
自家製手打炸蝦餅
食日本放題有泰國小食,好少有喎
辣三文魚壽司
三文魚都算新鮮,如果可以做到三文魚碎就更加好
鹽燒海蝦
來大本瀛必點嘅其中一款燒物