翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
坐低睇餐牌好多嘢都好想食,不過侍應好好,會講下最近有咩推介,簡單講下菜式大概用咩食材同煮法,有禮貌。咁嚟到當然唔少得要食黃金流沙蟹啦,賣相睇到就已經令人好想食,隻蟹又大大隻,個蟹好多肉,肉質係新鮮嘅,啲黃金流沙好香蛋黃味,都引唔住食咗啲,哈哈。食完個蟹就食啲有汁嘅嘢,個酸菜龍躉魚啲魚肉好入味,酸度啱啱好,魚肉嘅質感鮮嫩,用龍躉魚除咗肉質好鮮味夠仲要冇咩骨。估唔到呢道竟然有蜂蜜醬燒黑毛豬排,即刻試吓先,果然不失望,黑毛豬嘅肉質唔會硬,食落去嘅感覺唔會令人覺得膩,個蜂蜜醬同黑毛豬排好夾,最後因為食果日有啲涼涼地,我哋叫咗份豬腳薑,但又真係幾好食,啲豬蹄同薑都好入味,啲薑又唔會老得濟,豬蹄位多,所以好多骨膠原位,好補,再凍啲食仲正😂
黃金流沙蟹

酸菜龍躉魚