2020-05-22 110 瀏覽
是日心情認真麻麻哋,嬲嬲哋攞半日假同個fd出去化悲憤為食量,為配合是日心情,就選址mamaday 之前見到有雜誌介紹話呢度係打卡勝地,果然真係好受歡迎,我哋嚟到其實都已經過咗兩點食飯時間,但仍然座無虛席,好彩咁啱有枱埋緊單,所以等幾分鐘就有位。呢度全部食物嘅名都好搞笑,所以全部都好吸引咁,同埋佢勝在追加嘅食物都只係加少少錢,真係啱晒我嚟發洩!How about use your brain 正正係我今日嘅心聲,roar~西式南瓜湯配上中式湯碗,感覺就好似碗上slogan一樣,我到底飲咗啲咩咁當然係好味啦,好香南瓜味,加少少cream,成碗湯都好creamy薯條其實夠熱夠新鮮就好味,佢就做到喇呢個冷烏冬首先有芝麻醬撈過,然後再加入蟹籽、明太子、蟹柳、炸雞,炸雞完全無油膩感覺,夏天食個凍烏冬真好非常好嘅配搭而呢個pizza首先要讚嘅係有好多蟹肉,真係啖啖都有,而佢係用豆蓉加入青咖喱,好有印度風味,好特別,相信出面冇乜呢啲咁創新嘅味道,值得一試!呢個窩夫送到嚟保持微暖,而且仍保持新鮮脆口嘅口感,其實窩夫唔太熱仲好,因為咁先唔會令雪糕咁快溶,再加埋脆糖一齊食,配埋杯冰凍紅茶,即刻開心番哂
南瓜湯
薯條其實夠熱夠新鮮就好味,佢就做到喇
追加薯條
呢個冷烏冬首先有芝麻醬撈過,然後再加入蟹籽、明太子、蟹柳、炸雞炸雞完全無油膩感覺,夏天食個凍烏冬真好非常好嘅配搭
慢煮炸雞明太子冷烏冬
蟹肉青咖喱pizza
追加焦糖味窩夫
配埋杯冰凍紅茶,即刻開心番哂
南瓜湯
追加薯條