無改錯名啦,好似一肚餓了就會走咗入呢度咁,串燒既香氣味道充滿成個環境,BTW如果你在不太肚餓的情況下找地方吃晚飯,串燒店又是一個好的選擇。所以呢個名真係太正了吧。【肚餓了串燒烤焗專門店】店子屬於樓上鋪,在亞士厘道,店內環境不大,一眼望晒,坐位唔多,而且坐位都屬於高椅,舒適度就一般,但係好岩飲啤酒既氣氛。臨近晚餐時間基乎座無虛席,很熱鬧。圖中呢個係我走個陣影既個個都食完走晒所以冇乜人。肚餓了以串燒為主打,店子的串燒種類夠多,大致可分為雞/牛/羊/豚肉類、海鮮類、丸子類、蔬菜類、小食類、烤焗系列,多款創意食品。另外桌子上放有孜然粉和辣粉供客人自行調味。🔹燒韭菜 $25打頭陣就係燒韭菜, 因為燒韭菜係燒烤蔬菜之最,燒完還保持濕潤,味道亦控制得剛剛好,口感鲜香爽口!如果鍾意孜然粉嘅朋友,落D落去超簡單就變得更好食啦。🔹黃金薯條 $62黃金廳該知道是指咸蛋吧,不是普通芝士薯條喔,用上新鮮鹹蛋黃混合牛油和秘製椒鹽粉製成的黃金醬,配上粗切薯條,一放入口,每條薯條入口都有濃郁既蛋黃咸香味,好食但真係超油膩!係超邪惡既一道小食。「 黃金薯條」能夠成為此串燒店的必叫名物,當然有所特色!🍻BTW如果呢個Mo

🔹燒韭菜 $25

🔹黃金薯條 $62
黃金薯條

「 黃金薯條」能夠成為此串燒店的必叫名物,當然有所特色!
黃金薯條

🍻BTW如果呢個Moment再加杯生啤就真係下晒火,太爽了。

🔹雞肉串-2串  $39
$39有兩串好抵食,因為每一串既雞肉都好大舊,分量挺多呀!.烤得火候剛好醬汁焦香,雞肉多汁,咬上一口肉質是鬆軟呀!讓人吃不停口 。Btw如果烤雞串係配上沙嗲醬既話一定勁好食呀!
雞肉串

🔹羊仔柳 $32
其實羊串燒得好少選擇,一喺羊仔柳,一喺羊鞍,但羊鞍有點貴,所以揀嚟羊仔柳,點知驚喜十足喔,羊羶味唔重,剛剛好,肉質食落有口感易落肚,加了一點孜然粉。味道倒是挺香的,香料夠重手自然香氣勁點。
羊仔柳

🔹微辣肉碎茄子 $49
呢個小妹覺得係必叫既,一整條茄子切至平開再拎去燒,面頭放上大量蒜蓉,食個將茄子肉刮起就食得,金銀蒜份量很多但部分金蒜粒太硬。整體辣味不太夠太微了。
微辣肉碎茄子

燒透嘅茄子口感十分軟腍,質感綿綿,食落好多汁又勁惹味,而家諗起都想食。依個都屬於店主推介喔。

🔹肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49
 一直喜歡雞翼啖啖肉的滋味,所以每次到居酒屋必點餃子雞翼,今日食串燒都唔例外有點喔。佢真係無改錯名,燒完都仲有好豐富嘅肉汁,好正!
肉汁香燒餃子雞翼

真係好好食,餃子雞翼是雞翼去骨,然后像餃子一樣塞進一些餡料制成,明太子比一般用免治豬肉要有香味及香口。正正!

🔹蒜蓉扇貝-3隻 $88
新鮮熱辣,大大隻既扇貝,望到都吸引。食落蒜蓉味超級濃,因為面層勁多蒜蓉呀,正係因為咁所以擋到扇貝既鮮甜,不過扇貝質地頗嫩喔,食落啖啖肉,吃起來有點咬勁值得推介。
蒜蓉扇貝-3隻

🔹芝士廣島蠔-3隻 $88
有幾隻味揀,客人可一次過嚐盡蒜蓉、芝士、XO海皇醬及黑松露香菇醬四種不同口味。但我揀左芝士味,味道都唔錯,芝士味頗重,起初怕會蓋過晒蠔既味道,但食落仍嚐到蠔既味,廣島蠔十分鮮甜,質地嫩滑
芝士廣島蠔-3隻

「串燒」嘅做法下醃料唔多,大都可以品嚐到食材原味,不過,消費實在唔平,可能因為始終開晌尖沙咀,就算位處巷仔內,鋪租都唔平得去邊,食幾串嘢已過百嘞。但呢度招呼好好,店員反應夠快,整體食物味道其實都唔錯每樣野都好食,【肚餓了串燒烤焗專門店】只做晚市和宵夜,營業時間為晚上六時至凌晨一時。記住啦,晏晝冇架。
雞肉串
羊仔柳