2023-12-06 499 瀏覽
-今次同閨蜜一齊食好西,裝修走傳統日式木系風,播放住日本嘅音樂,令我好似去咗日本🇯🇵屋洒屋一樣,食物方面都好多元化,從刺身、熟食、串燒同拉麵都有,亦有比較創新菜色。前菜🥒🥕野菜條伴鯷魚醬第一次食呢個組合,屬於超特別嘅前菜,蔬菜嘅鮮甜中和咗鯷魚醬嘅鹹鮮味,令到整體味道變得平衡。🦐刺身盛合五款 🐟(赤鯛/赤蝦/油甘魚/生吞拿魚/三文魚)全部都好新鮮、大件厚切,特別鍾意;赤鯛 - 屬於高檔嘅刺身食材,味道清鮮甜美,咬到中間肉質綿密黏密。赤蝦 - 大大隻赤蝦,入口鮮甜彈牙。🥢揚物蟹肉蟹膏炸豆腐上面除咗蟹肉蟹膏,仲有蟹籽,豆腐雖然係炸,但係入面嘅豆腐超級滑,滑到好似玉子豆腐咁嘅質地,整體味道都平衡。🍻酒肴泡菜炒牛舌尖我本身勁鍾意食牛舌,呢一隻入口類似四川辣,牛舌煙靭有口感,加埋泡菜超級惹味,呢個餸酒一流,屬於重口味之選。🍢燒物鐵板原隻龍蝦三隻龍蝦蝦蝦 🦞 食到笑哈哈燒得勁香,龍蝦上嘅芝士溶化咗,配合咗少少黑椒,勁香口,中間嗰隻拆晒肉配合蟹籽喺上面,啖啖肉都算新鮮爽口。💮串燒 洋蔥牛小排/ 廣島蠔🦪/ 三文魚籽帆立貝全部都正常發揮,燒得啱啱先 (・∀・)蘋果豚肉卷呢個是我整餐至愛,蘋果好甜爽口,配

前菜🥒🥕
野菜條伴鯷魚醬

🦐刺身盛合五款 🐟
(赤鯛/赤蝦/油甘魚/生吞拿魚/三文魚)

全部都好新鮮、大件厚切,特別鍾意;
赤蝦 - 大大隻赤蝦,入口鮮甜彈牙。
刺身盛合五款

🍢燒物
三隻龍蝦蝦蝦 🦞 食到笑哈哈

💮串燒
洋蔥牛小排/ 廣島蠔🦪/ 三文魚籽帆立貝
全部都正常發揮,燒得啱啱先 (・∀・)

蘋果豚肉卷
呢個是我整餐至愛,蘋果好甜爽口,配合豚肉可以中和油膩,呢個卷可以不停食都唔膩。

🍜食事 🅜🅐🅘🅝 🅓🅘🅢🅗

日本豬骨湯叉燒拉麵
其他食物太出色,顯得呢個拉麵一般般。

甜點 🍭
黑糖紅豆蘋果
呢個甜點好好食,有啲似蘋果批,蘋果夠爽口清甜,再加日式紅豆蓉,再加上黑糖醬放喺批面,呢個配搭好match。

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整體食物質素都好高,氣氛同服務都好好,食飯最緊要開心,下次會點清酒令用餐體驗更完美~( ♥д♥)
刺身盛合五款
蟹肉蟹膏豆腐