2015-01-07 2929 瀏覽
 好耐無蛋糕令我有嘩一聲既感覺, 這間位於星街的蛋糕店早早已聽過它的名字, 今日終於的起心肝,行個條長斜路上去搵佢, 這幾條街都充滿了好野食, 分別叫做 "日,月,星"街,名字都好聽過人,首先黎一張相吸引大家眼球吧!係咪好吸引呢, 兩件蛋糕甜度適當, 吃下去都沒有飽飽滯滯既感覺,非常清新但又不失原味,講評下1號佳麗開心果味蛋糕, 要知道開心果的果味並不是非常濃烈, 很怕吃下去沒有開心果味, 但這個蛋糕一吃就知道是開心果味, 沒有太甜而蓋過原有的開心果清香, 底部的牛油撻皮很薄身,不像美心的很飽肚, 剛好一點撻加cream,正,如果可以再大個D就好, 實物睇落去細D, 咁好食,唔夠啦...2號佳麗係拿破崙, 大家都知它的酥皮是最重要的, 它是屬於厚得黎鬆化,脆但唔會碎哂, 連上面D生果都好好味, 熟哂最岩食。總的來說甜度, 清新, 蛋糕原味都控制得好好, 一定會再試下其他

開心果,拿破崙蛋糕

2015-01-06
10 分鐘 (外賣自取)
開心果,拿破崙蛋糕