2022-03-04 711 瀏覽
好多年前黎過一次,當時排曬長龍,等好耐先有得食。知道佢就黎結業所以黎食多次,點知已經搵唔返當年嘅味道。首先睇睇個點餐紙,發現食物款式已經少過以前好多,曾經喺度食過嘅大腸包小腸已經無咗,蔥油餅、蛋餅等都劃咗無得食,真心有少少失望。無奈之下叫咗$28肉躁飯,價錢好平,所以好細碗,肉躁偏瘦,下面有椰菜墊底,味道正常發揮,普通得不能再普通。不過咁嘅價錢所以都唔應該有咩要求。同樣係$28嘅紅豆芋圓(熱),CP值就高好多!地瓜圓同芋圓煙煙韌韌,都有成十幾粒,個紅豆湯裡面居然有好多紅豆!略甜咗啲,但整體上不錯,有驚喜!呢度係半自助形式,門口攞點餐紙同紅色木顏色筆,劃完之後出去俾錢,有講國語嘅姐姐送餐。餐具自己出去攞。程班長可以話係鐘意食台灣嘢嘅香港人嘅集體回憶,雖然今時今日好食過佢嘅台灣菜大把,但咁平嘅可能比較少見。我決定第日無咗程班長,就去食九分飽啦~

我決定第日無咗程班長,就去食九分飽啦~