2023-11-13 196 瀏覽
我同朋友經常係呢間餐廳食午餐。覺得佢哋既食品cp值幾好,我哋每次都揀幾樣嘢,share黎食。推薦俾大家簡單講下我哋呢次揀左既食品。鹽酥雞扒滷肉飯:鹽酥雞扒煎炸得香脆,口感好好,啖啖都有咬口。佢配嘅滷肉飯又香又濃郁,肉質軟嫩,五香醬汁入味,真係食到停唔住筷子。哎呀,我又想食返一碗喇魷魚鬚小食:呢個小食真係驚喜!魷魚鬚炸得酥脆,入口即化,外脆內軟,吃落一陣鮮香。佢嘅調味料正好,唔會蓋過魷魚嘅原味,真係好好食。個人覺得係香港食過最好食既炸魷魚鬚手撕雞飯:手撕雞肉質鮮嫩多汁,配上飯食真係一流。雞肉帶咗啲醬汁,入味又多汁飯就普普通通,同雞肉一齊食ok。熱芋香奶茶:呢杯奶茶真係夠香夠濃郁!芋香味好濃,好有懷舊既感覺。甜度適中,唔會太甜凍日月潭紅茶:茶味香濃,帶咗啲淡淡嘅甜味,好清爽。喺呢個熱嘅天氣飲,可以要求少d冰。至於餐廳嘅環境,我覺得位子都算寬敞,可以舒舒服服嘅坐低享受美食。而且,出餐速度都好快,唔使等太耐就可以食到好好味既菜式

簡單講下我哋呢次揀左既食品。

手撕雞飯、鹽酥雞扒滷肉飯

鹽酥魷魚鬚

飯就普普通通,同雞肉一齊食ok。

芋香奶茶

2023-11-13