之前食咗幾次都冇留意個名,茶餐廳來說環境都算幾寬敞,大部份都係卡位,而且比較光猛,通風都足夠,無論快餐、小菜、海南雞飯我都覺得唔錯,下午茶餐大約40幾蚊左右,喺呢個百物騰貴年代,真係糧尾之選-小菜方面,一定要試吓魚香茄子煲$85即叫即整勁有鑊氣,講質素已經秒殺70%嘅小菜餐廳,特別鍾意佢嘅魚香茄子入面有大葱調味,茄子已經走油特別香口,味道香濃非常下飯,份量絕對足夠,上次食唔晒仲要打包走-海南雞飯:諗過茶餐廳嘅海南雞飯都唔錯,最重要係雞唔會太肥,雞髀肉都係滑唔會黐牙,主打性價比高,$58食到一碟份量足夠嘅海南雞飯,價錢很貼地-星洲炒米:一放低我真係俾個份量嚇親,基本上係平時茶餐廳嘅1.5倍,唔使擔心會辣,味道比較溫和,同埋都有鑊氣,最緊要係即叫即炒,$58可以食到即炒嘅星洲炒米,相信平過唔少大排檔-例湯:羅宋湯同中湯表現都OK,但係我比較鍾意羅宋湯,飲落去幾順口

-小菜方面,一定要試吓魚香茄子煲$85

• 魚香茄子煲