餐廳: 牛惣居酎屋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
朋友帶左我黎銅鑼灣呢間日式居酒屋食飯,食左好多好西🥰🥰🥰 😍刺身盛合😍 呢個刺身一上就知係令野,不得不提個三文魚真係勁好食,勁肥美,一層脂肪一層肉,十分勻稱🥳🥳 帆立貝都係好大一件,上面鋪滿粒粒魚子,增加口感😍😍 自己本身就不算太中意油甘魚既味道,食落感覺都係不過不失咁 赤蝦就好鮮甜,已經去腸十分衛生🥰🥰🥰 🤩橫格膜set🤩 第一次食呢個,真係唔知橫格膜係食得,而且食落仲要其實好似食牛肉咁,再配上唔同既醬料,有wasabi, 黑燒,蒜香和蜜糖芥末,個人最喜歡蜜糖芥末😋😋 🥳串燒🥳 芝士牛肉卷係勁重芝士味😍牛筋好彈力😚厚燒牛舌好爽口,牛骨髓好腍身口感特別🙂另外仲有牛小腸,牛沙瓜,牛草肚,都有有特色,平時好少機會食到 😋雞翼😋燒雞翼~我中意食😋雖然好普通,但有燒過就知真係好難燒,要燒到入面熟透但出面又唔可以燶,呢道菜就睇得出師傅真功夫🧐🧐🧐  😚荔枝煙肉卷😚 去過幾次居酒屋都會見到有呢款特色串燒,真係平時唔會咁食,食過一次又覺得都幾特色,外層係咸既煙肉,咬落去荔枝既鮮甜會中和翻個咸味,但有d人就可以唔中意,我自己就覺得都幾好食既🤗🤗🤗 🤗燒飯糰🤗 飯糰就成日食,但燒飯糰真係第一次食,佢外層
朋友帶左我黎銅鑼灣呢間日式居酒屋食飯,食左好多好西🥰🥰🥰

😍刺身盛合😍

刺身盛合

帆立貝都係好大一件,上面鋪滿粒粒魚子,增加口感😍😍
刺身盛合

自己本身就不算太中意油甘魚既味道,食落感覺都係不過不失咁
刺身盛合

赤蝦就好鮮甜,已經去腸十分衛生🥰🥰🥰

🤩橫格膜set🤩

️雞翼

😚荔枝煙肉卷😚

荔枝煙肉卷

🤗燒飯糰🤗

飯糰就成日食,但燒飯糰真係第一次食,佢外層係脆脆的,可以包埋紫菜,咬落去口感十分正,同埋真係好大舊係勁飽肚😂😂
燒飯糰

😉免治牛肉棒😉

呢個有蛋黃汁比你點,食落勁juicy丫😋😋
串燒

🙂牛大腸🙂

牛大腸食落有d似食燒雞皮既味道,但燒得偏為乾左d
牛大腸

呢餐食左人均$497,算係中高檔餐廳,食物質素真係幾好,值得再試🥳🥳🥳