2020-12-11 993 瀏覽
試過就欲罷不能嘅Bakehouse,大門一望係放住林林總總嘅Pasty櫃,每一款都想試齊🙋🏻‍♀️可惜我嘅脂肪唔容許😢試過幾款後精選兩款必試之選👇🏻————————————————👅Sourdough Egg Tart($12)👍🏻 創辦人係前四季酒店餅廚,在訪問中透露葡撻美味秘密係用左十多年前自家製嘅酸種麵糰,利用製作牛角包的技巧。撻皮除咗酥脆鬆化口感,更增添一層酸種麵包嘅韌勁同微酸。蛋餡似非常嫩滑燉蛋,媲美少女吹彈可破嘅肌膚,即使排左兩次隊先買到,一口咬下令人無比感動嘅美味❤️👅Croissant($20)👍🏻 名副其實嘅外脆內軟,大口咬下,外層酥皮碎散落一地,加入自家製酸種麵粉,內層蜂巢狀結構富有彈性🥐,新鮮出爐暖笠笠更令牛油香氣撲鼻。完全顛覆其他牛角包軟瀨瀨嘅印象,原來牛角包真係可以咁好食!————————————————🚩總結:食到食唔到係要靠彩數🤗得閒做多啲好事————————————————🌟注意:按指示排隊,唔好擋到附近店舖做生意
————————————————
👅Sourdough Egg Tart($12)
Sourdough  egg  tart

👅Croissant($20)
Croissant

🚩總結:食到食唔到係要靠彩數🤗得閒做多啲好事
————————————————
🌟注意:按指示排隊,唔好擋到附近店舖做生意
Sourdough  egg  tart
Croissant