2024-04-17 159 瀏覽
泓一係我既愛店之一,之前食過幾次都冇事,覺得好好食。最近一段時間冇食就想食返餐,星期五晚即使要排長龍都要排隊去食佢。當日我就食咗碗沾麵,味道上覺得好好食,只係覺得啲肉口感比較生,但因為知道餐廳係以慢煮烹調,都對餐廳有信心,所以我當時冇太大憂慮。星期五晚食完拉麵,當晚就開始感到嘔心同肚瀉。到第二朝就肚瀉多次,星期六、日連續兩日發高燒到39度,到星期一依然嘔黃膽水及發燒。之後幾天都有肚瀉情況,直到今天星期五,已經事隔一星期,肚瀉情況仍然持續中🥲冇人會諗到只係食一餐晚餐,會經歷一場大病,食極西藥都好唔返,要睇埋中醫調理,又返唔到工,醫藥費都唔少🥲事後睇返當日既拉麵相,發現叉燒中間位置係非常生,完全未煮熟😣希望餐廳真係注意食物安全問題,特別係要審視返肉類處理上存在既風險,冇人希望滿心歡喜食完晚餐然後會病足一星期🙏🏼