Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-12 692 瀏覽
今日我兩個女人同一個5歲小朋友,行行下街想附近搵間cafe 抖抖,求其OpenRice 揀左呢間我選擇散叫:一個意粉 ($148)一個egg benedict ($148)兩杯特飲,一杯啤酒 (55+ 55+38)一個窩夫 (68)當冇6折加埋一$563左右點知佢話一定要叫3個主食,5歲小朋友都要我覺得好奇怪,問左幾次,佢都話係一定要我叫3個主食原來因為OpenRice book 主食有6折算啦咁我唯有叫多個…然後個女人不停遊說我要餐,餐又話一定要叫3個,我話個小朋友真係食唔到咁多,於是我話你都係比我照番散叫啦!然後佢又再bababa話幫我執個餐轉番晒d飲品同甜品跟個餐,但冇講價錢,只不停講佢幫我執同轉就會抵d落第二個餐時話:你呢個餐仲有個甜品喎,加$10轉埋lava cake啦最後等左一個鍾食埋甜品,上少個主食,想埋單順便問佢係咪有落到?佢仲扮傻話「下?冇上到咩?」個女人問完侍應又問廚房,2秒後突然又話整左(果個係一個多士包上面一片三文魚同牛油果),又唔比唔要,最後要我打包。埋單比錢又唔話比你知幾錢,又冇比單我睇,淨係問我比visa定master,我問左佢2次,都係繼續bababa問

我選擇散叫:

一個意粉 ($148)
一個egg benedict ($148)
兩杯特飲,一杯啤酒 (55+ 55+38)
一個窩夫 (68)
當冇6折加埋一$563左右

點知佢話一定要叫3個主食,5歲小朋友都要
我覺得好奇怪,問左幾次,
佢都話係一定要我叫3個主食
原來因為OpenRice book 主食有6折

算啦咁我唯有叫多個…

於是我話你都係比我照番散叫啦!

埋單比錢又唔話比你知幾錢,又冇比單我睇,淨係問我比visa定master,我問左佢2次,都係繼續bababa問我係咪比卡定點,最後我要好強硬咁話:「我叫你比張單我睇呀!」先比單我睇
睇單先知幾錢,我覺得勁奇怪呢間野!

點知埋單如下:

$ 168 (連窩夫)(連啤酒)benedict 問我要三文魚定煙肉,原來揀左三文魚要+$20又唔講
$168 + 特飲$40 原來所謂等飲跟餐係減$15(甜品轉lava 原來係$40 唔係$10,吹帳又冇錄音咬佢食

最後埋單6百幾蚊比我原本唔要佢折都貴百幾蚊,點樣抵d?

係咁迫人轉餐,人地都話食唔晒!堅持散叫又話佢執會抵d!又上漏菜!

真係陰公,個疑似老闆晒咁多口水玩咁多數字遊戲就係為左唔做6折比你同賺多你百幾蚊,不過得不常失,比人感覺勁差,只有唔老實同呃人既感覺,亦唔會再幫襯!