2022-07-11 341 瀏覽
一位家住西貢嘅同事帶領嚟到嫦餐呢度食飯,同事事先聲明呢度好細,冇靚靚裝修,而且入座叫嘢後仲要等,呢度係賣住家菜,仲係西貢地道人嘅食堂⋯⋯我話冇問題,試吓好又一餐,唔好咪冇下餐囉🤣🤣第一次到,一行三人分別叫咗清蒸魚腩,魚卜涼瓜煎蛋炒銀針粉上枱時,蒸魚上面灑滿蔥薑👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼好好味煎蛋,有燶邊係香口好食嗰隻,銀針粉炒得有鑊氣,而且材料十足。霎時間俾滿枱美食吸引咗,根本唔記得影相。跟住連續兩個星期都進行了二訪及三訪。好彩我嘅心水「腩卜」每次都俾我遇上最後一份😋。由於已經到咗放工時間,陸續有人前來外賣,但都失望而回,因為好多好嘢都已經賣晒⋯⋯老少平安,番茄煎紅衫魚,炒魚滑,黃花魚等等,呢啲都要記錄在案,下次有機會試一吓。老闆仲久唔久有楊枝甘露,紅豆沙,馬蹄露及夏枯草,雞骨草等出售,大家有冇機會碰到就要睇運氣同老闆有冇時間整啦⋯⋯

第一次到,一行三人分別叫咗
清蒸魚腩,魚卜
涼瓜煎蛋
炒銀針粉

上枱時,蒸魚上面灑滿蔥薑👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼好好味
霎時間俾滿枱美食吸引咗,根本唔記得影相。

跟住連續兩個星期都進行了二訪及三訪。

2022-07-06