2021-10-10 973 瀏覽
8號風球過後,今朝返工OT咁啱提早搞掂收工,鍾意咖啡嘅我,平日lunch time得個一粒鐘邊有可能慢慢嘆難得過開黎緊係落蘇杭街搵間coffe shop坐低慢慢嘆個brunch先歸家啦見餐牌有意粉類,但店員告知1:00後先供應咁就叫左個avocado on toast啦(見佢餐牌寫左有唔少料,唔止牛油果+多士)另外叫多杯flat white首先,擺盤好靚,好colourful酸種麵包上面除左牛油果之外,仲有大根蘿蔔,杏仁,蛋黃醬,仲有隻poached egg,另外有塊檸檬(不過冇唧落去)食得呢D咁多配料嘅多士,通常都有一個小問題就係成塊拎起隊,還是切開一小件一小件食但如果切開,上面嘅配料又會掉到碟上不過唔緊要啦,既然放鬆腳步,緊係慢慢黎啦點知切落去個下,發現個麵包都幾有“根性”,感覺仲難切過塊牛扒咁,唔知係呢間特色定係點都花左唔少力先切開不過食落,味道係唔錯嘅,滿滿嘅牛油果,好滿足flat white冇太大特別,飲到有少許酸味,應該係用左fruity豆吧不過我想講唯一一樣唔好,就係唔知點解越坐越凍,坐坐下冷氣較大左咁搞到食完野杯咖啡都凍了
8號風球過後,今朝返工OT

見餐牌有意粉類,但店員告知1:00後先供應

首先,擺盤好靚,好colourful

食得呢D咁多配料嘅多士,通常都有一個小問題
就係成塊拎起隊,還是切開一小件一小件食
但如果切開,上面嘅配料又會掉到碟上
不過唔緊要啦,既然放鬆腳步,緊係慢慢黎啦

都花左唔少力先切開
不過食落,味道係唔錯嘅,滿滿嘅牛油果,好滿足

avocado on toast

搞到食完野杯咖啡都凍了