2021-11-10 802 瀏覽
好多人推介阿元來了,好耐之前中環行過見勁多人排隊 當時已經想試,到觀塘開咗分店都一直好期待,點知今日食過dinner後,覺得有些少吹大了其實見open rice 中評比例咁高 已經想唔去最後廢事再揀,就去試吓啦佢哋話限時45分鐘,心諗真係夠時間食咩答案係可以㗎🌝因為上菜快到呢~呢碗係大滷肉飯,味道口感正常,唔差但唔出色,唔黏口,唔夠香。其實唔鍾意蚵仔煎但係晚餐嘅Menu實在少得可憐,同午餐原來好唔同。💥冇煎蛋卷,💥冇大腸麵線 唯有叫呢餅蚵仔煎試吓🌝,好唔鍾意一pat粉漿啫喱咁以防太難食已經叫咗雙蛋(以上純粹個人唔鍾意蚵仔煎,佢唔係特別差過其他餐廳)呢碟唔記得叫咩黑輪,味道都可以不過唔夠熱係一條比較軟嘅肉腸 (唔識點形容🤡)再配一大粒”漁蛋”釀豆腐 ,👈🏻幾好味全晚最好味嘅係鹽酥雞 不過”椒鹽?” 都比較少,似普通酥脆炸雞🍗口感係好OK嘅炸得好好,雞肉又夠嫰滑,唔會乾整體食物來講,不過不失,搵唔到令人回頭嘅嘢食 (唔知個煎蛋捲,大腸麵線如何)👋👋但係價錢真係算平 或者以呢個價錢來講,質素已經算OK~四碟野加埋$150有找(p.s. 一個台灣朋友食過阿元來了,話係香港食過最有台味嘅餐廳)係

其實見open rice 中評比例咁高 已經想唔去
最後廢事再揀,就去試吓啦

佢哋話限時45分鐘,心諗真係夠時間食咩

答案係可以㗎🌝因為上菜快到呢~

呢碗係大滷肉飯,味道口感正常,唔差但唔出色,
唔黏口,唔夠香。
大滷肉飯

其實唔鍾意蚵仔煎
唯有叫呢餅蚵仔煎試吓🌝,好唔鍾意一pat粉漿啫喱咁
以防太難食已經叫咗雙蛋
(以上純粹個人唔鍾意蚵仔煎,佢唔係特別差過其他餐廳)

呢碟唔記得叫咩黑輪,味道都可以不過唔夠熱
黑輪

全晚最好味嘅係鹽酥雞

不過”椒鹽?” 都比較少,似普通酥脆炸雞🍗
口感係好OK嘅
炸得好好,雞肉又夠嫰滑,唔會乾

鹽酥雞

但係價錢真係算平