2016-10-10 414 瀏覽
本身住係天水圍區既我對西貢既野食認識唔多 好彩咁啱個朋友搬左入西貢先試到西貢既好野食 其實西貢除左比人一種舒適悠閒既感覺外都仲有好多正野食架😋😋今次就試左間好多西貢人都推既冰室間冰間細細地有4個卡位其餘既都係大台要搭台坐不過都唔會話好逼 一入去已經有陣陣小炒既香味😆❤️我地2個人都嗌左香葉炒烏冬($40)其實佢都幾大碟架,等左10分鐘左右就上菜嚕以即叫即炒既速度黎講都上得幾快 一放低已經覺得好香😍食落唔會話好油膩而且都加左d菜落去炒食落都幾爽口同埋有少少辣辣地(叫左少少辣因爲朋友話之前食過一次辣到飛起)好惹味而且d烏冬都吸曬d味食落都唔會話好咸😋非常推薦~但佢就唔跟野飲既叫左1杯凍檸茶1杯凍華田都要成$15一杯😵貴左d囉雖然都唔係超淡個隻 大家叫之前可以諗下先~不過d店員好好人又會記得黎開既客人口味 都幾有人情味👍🏻
我地2個人都嗌左香葉炒烏冬($40)
香葉炒烏冬
但佢就唔跟野飲既叫左1杯凍檸茶1杯凍華田都要成$15一杯