2012-09-14 1851 瀏覽
生日幾條友實在唔知去邊食好, 經朋友介紹去到深水埗增輝, 早2日前已經訂左位, 但可能好早去到, 唔駛等已經即刻有位.淨係叫左4樣餸:金銀蛋莧菜 - 因想食菜關係, 求奇叫左呢樣, 只可以話普普通通無咩特別.花甲胡椒豬肚湯 - 呢樣係這間店招牌菜式之一, 又確實唔錯, 夠晒胡椒味, 我最鐘意, 招牌頭抽雞 - 呢樣亦係這間店招牌菜式之一, 餐牌重要有"蔡欄"推介添, 但唔知係時辰關係, 餸黎到時係好香(香係因為佢有用秘製豉油浸住上), 滑既係個皮同個肉面, 但咬落去一D都唔嫰, 重有小小"鞋"添, 又唔入味, 我唸係蒸過龍.啫啫排骨煲 - 呢個夠晒啫啫味, 重有我喜歡的豬肝食添, 夠晒入味呀.因為叫4樣餸有2樣好味, 另外2樣只係普普通通, 所以我又唔覺得係必食之選既食肆....
淨係叫左4樣餸:

金銀蛋莧菜