2024-01-23 654 瀏覽
位於港運城既三代目,開左唔算好耐,已經成為區內有名氣既食府,今日午餐速報如下:⭐️宮廷六品盛 (海膽壽司丼,鮑魚漬,野菜天婦羅,海鮮天婦羅,吞拿魚蓉壽司丼,加州卷2件)因為我肚餓,所以另外加錢換左唐揚雞件(有3件) 夠哂脆,等左一段時間先到餐,催促幾次,終於上菜。正如圖所示,六宮格每格一道日本料理。唔知傳統上有冇食既順序,我就餓得濟夾左吞拿魚蓉壽司丼食,吞拿魚好新鮮,配合白飯好易入口。之後我就食左海膽丼,我覺得一般好食因為冇咩海鮮味。加洲卷就做到內脆外軟; 本來我最期待既鮑魚漬,有少許苦澀味,影響左整體食感; 天婦羅一般既配菜如花枝,茄子,芋頭同蝦都有,而且炸粉就夠哂薄值得一贊。最後餐飲係木本青森蘋果(細),SWEET!

⭐️宮廷六品盛

2024-01-16