2024-05-05 57 瀏覽
嚟到銅鑼灣嘅肉料理 廣嘆日式燒肉,呢個舖位以前係伊呂波燒肉,最近幾年原址繼續做燒肉,並改咗名做肉料理 廣😮晚市有好多個套餐任君選擇,今次呢個Set C 二人套餐,可以食足A5飛驒牛十個部位🤩前菜由菠菜、芽菜、醃蘿蔔組成😎茶碗蒸嫩滑無比,食落口感覺到鮮甜😁飛驒牛他他生牛肉拌入蛋液、梨肉,口感開胃,作為前菜去開展今晚嘅盛宴😬飛驒牛壽司牛肉紋理好吸引眼球🤩咁大塊飛驒牛製成嘅壽司,真係好奢侈啊😀💵💰精選A5飛驒牛16件燒肉主角終於出場🥳主廚精選出8個牛肉部位,分別由西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臂骨肉、和尚頭、亀之子、友三角組成😬唔同部位有各自嘅特色,食到牛肉多重嘅質感🤤肉質嘅軟嫩、濃郁嘅牛味、均勻分佈嘅油脂,簡直係頂級嘅進食體驗😋唔同部位都有注釋,食客可以慢慢參考😬喺烤網上睇到牛肉嘅紋理,已經流晒口水,入口嘅油香感爆棚 👻鰻魚石鍋飯最後仲有一鍋熱辣辣嘅石頭鍋飯,食完和牛再食鰻魚,今餐真係好滿足🤭可以落少少七味粉,再增加風味🤪石鍋飯有飯焦,啱晒我喇😝生榨西柚梳打、白桃檸檬梳打酒店員即場鮮榨而成,新鮮程度冇得比✌️兩客雪糕,畫上完美句號😜
前菜由菠菜、芽菜、醃蘿蔔組成😎
茶碗蒸嫩滑無比,食落口感覺到鮮甜😁
飛驒牛他他
生牛肉拌入蛋液、梨肉,口感開胃,作為前菜去開展今晚嘅盛宴😬
飛驒牛壽司
精選A5飛驒牛16件燒肉
唔同部位都有注釋,食客可以慢慢參考😬
喺烤網上睇到牛肉嘅紋理,已經流晒口水,入口嘅油香感爆棚 👻
鰻魚石鍋飯
生榨西柚梳打、白桃檸檬梳打酒
店員即場鮮榨而成,新鮮程度冇得比✌️
兩客雪糕,畫上完美句號😜