2020-07-16 2085 瀏覽
今晚同朋友黎食下韓國炸雞。呢期又冇得去旅行,掛住韓國既只好黎食返個炸雞。呢間餐廳係厚福街H8商場內。呢個商場每層都有唔少食肆,所以都要預返少少時間排隊搭lift上黎。我地6點幾去到餐廳,已經人頭湧湧,好誇張,好多人在等位。我地都等左一陣先入座。入座前當然會量體溫同搓手。餐廳掛滿了星星燈,好靚,好夢幻。而且播著韓歌,令人感到置身於韓國之中,幻想一下都好。睇完餐牌,決定食炸雞。再加飯卷及飲品。炸雞都幾抵,因為可以選半份或全份炸雞,而且仲有多種口味可選。另外我仲鍾意既係仲可以以優惠價加添芝士條同年糕。正所以我跟朋友點了一份全份炸雞,雙口味。點了原味和香蒜蜜糖味。仲加了火炙年糕、芝士條。炸雞上檯好豐盛,載到滿滿的炸雞跟薯條、薯格、蕃薯片、仲有年糕、芝士條。成份都十分邪惡吸引,金黃色又大大份。好惹味。原味雞件又好食,脆卜卜、啖啖肉、原汁原味,我都十分鍾意。另外香蒜蜜糖味,雞件上沾滿了醬汁,甜甜香香的好滋味。每款口味都好特別,而且仲有一盤醬可以因應自己口味添加,十分細心。芝士條一定要趁熱食,因為熱食會有拉絲效果,相當惹味。脆脆既外皮包著又熱又多既芝心。火炙年糕脆脆的外皮,醬汁甜甜的,中間煙韌,都幾

睇完餐牌,決定食炸雞。再加飯卷及飲品。
雙拼炸雞

原味雞件又好食,脆卜卜、啖啖肉、原汁原味,我都十分鍾意。

另外香蒜蜜糖味,雞件上沾滿了醬汁,甜甜香香的好滋味。

芝士條

火炙年糕

火炙年糕脆脆的外皮,醬汁甜甜的,中間煙韌,都幾特別,而且仲幾抵食。
炸蝦隻卷

點了一份炸蝦飯卷,每一件都大大件,好多飯粒,中間仲有脆脆既炸蝦,每啖都滿滿口感,十分滋味。正,份量都不少,吃完都飽飽。
Mango  ade

炸雞當然配埋野飲啦,我點了一杯芒果梳打,都幾香芒果味,因為入面都有不少芒果肉,幾解渴的。
Blueberry  smoothie

朋友點了一杯藍莓奶昔,都幾足料,不錯。
2020-07-07
雙拼炸雞