2021-08-05 197 瀏覽
、我諗就算唔係住荃灣既都有好多人聽過韓閣呢間鋪頭,食韓國菜既,價錢非常親民,特別係lunch time 黎食,午市套餐都係大約五十幾蚊,仲可以以優惠價加購韓式小食,平得黎嘢食整得好有質素,想食韓國菜既話絕對推薦黎食👍  1️⃣芝士岩漿炒飯($66)呢個係我黎親韓閣都必嗌既!出面食親呢類芝士泡菜炒飯郁啲都要起碼一百蚊,六十幾蚊就食到真係好睇🤩芝士份量好多,鋪滿曬係個飯既邊,撈埋個飯食超正超邪惡,芝士味道好香濃,而且超拉絲~炒飯係泡菜炒飯入面仲有大大片既五花腩,食落有好少好少既辣味🌶️就咁食個炒飯已經好好食,撈埋啲芝士食真係冇得輸🧀  另外午餐有得揀跟湯或者熱飲,湯係牛骨清湯,飲落清甜唔會過鹹😌  2⃣️泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋($54)個炒飯基本上同上面果款一樣,不過就冇芝士,變左兩隻煎蛋,同埋面頭灑上左啲紫菜。將啲蛋汁撈埋落個飯到食,好滋味😋  3⃣️海鮮豆腐湯飯($48)海鮮都幾多唔同款,有蝦、魷魚圈、青口、蜆。特別係個青口,超大粒😳豆腐滑捋捋,湯係酸甜帶辣既,送飯食一流!入面仲打左一隻蛋,係熱辣辣既湯入面慢慢變成半熟既狀態🤤  4⃣️海鮮炒烏冬($52)呢個有啲驚喜!炒得好入味好香!海鮮一樣有好多

1️⃣芝士岩漿炒飯($66)
芝士岩漿炒飯

2⃣️泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋($54)
泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋

3⃣️海鮮豆腐湯飯($48)
海鮮豆腐湯飯

4⃣️海鮮炒烏冬($52)
呢個有啲驚喜!炒得好入味好香!海鮮一樣有好多種類。烏冬係甜甜地帶醬油香既。講真就覺得唔係好韓式🤣但係齋講味道既話真係幾好食。

5⃣️蜂蜜牛油炸雞($118)
蜂蜜牛油炸雞
半份都有大約五件炸雞,有唔同既部位包括雞胸、雞翅、雞槌等等。蜂蜜牛油味甜甜地,包覆住件件炸雞😋不過個人覺得個醬係調得唔錯既,不過炸雞略顯乾左啲。不過呢個價錢,絕對收貨啦。

6⃣️紫菜粉絲卷(套餐+$8)
抵食!有四件。點茄汁食正!

7⃣️一口炸蝦餅(套餐+$9)
炸蝦餅都係有四件,點泰式酸辣醬,酸酸甜甜,每件都幾大塊。
牛骨清湯
芝士岩漿炒飯