餐廳: My Ahjussi
資訊:

❀ My Ahjussi #大角咀 ❀❗️韓式花花夢幻Cafe 仲要係社企❗️——————————————————位於大角咀嘅呢間Cafe充滿花花嘅佈置,非常夢幻🌸而且仲要係售賣韓式食品,喺香港好少見到!最欣賞佢哋係有聘請特殊人士工作,因為自己學科緣故,所以經常同呢啲人有親近嘅接觸,所以特別支持呢啲社企💞!.食物主要有韓式鍋、韓式fusion意粉、炸雞、漢堡包等等。老實講,餐廳嘅佈置同食物嘅賣相係冇咁比得上好多專打卡嘅Cafe🙈但係價錢適中,而且味道比賣相好,值得支持!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 鰻魚漢堡🍔$128第一眼望到個漢堡包白雪雪感覺得唔太開胃🙈,但後來得知原來佢哋嘅麵包係自然發酵而且冇無蛋奶素,難怪咁淺色!口感有少少似英式鬆餅,少少韌但同時間麵包組織空氣大,幾特別😮。鰻魚都幾長,鰻魚汁甜甜地再配埋芥末蛋黃醬同埋蘑菇,味道唔錯,如果肥美啲就更好!另再配埋一大兜薯條,包保食得飽。味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ 韓式海鮮意粉🍝$72呢個有驚喜!冇諗過原來個醬汁係蕃茄泡菜汁,甜甜地得來帶點微辣,未試過呢個味道嘅意粉👍🏻。海鮮方面都有唔少蜆肉,仲有少少蝦同埋蟹柳。意粉都幾彈牙,分量亦都夠多
❀ My Ahjussi #大角咀 ❀
❗️韓式花花夢幻Cafe 仲要係社企❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 鰻魚漢堡🍔$128
另再配埋一大兜薯條,包保食得飽。
味道: 4/5 性價比: 3.8/5

☞ 韓式海鮮意粉🍝$72
呢個有驚喜!
海鮮方面都有唔少蜆肉,仲有少少蝦同埋蟹柳。
意粉都幾彈牙,分量亦都夠多,以Cafe來講呢一兜意粉嘅質素真係算高,推薦呢一款💕!
味道: 4.2/5 性價比: 4.2/5

☞ 泡菜豆腐鍋🍲$58
有唔少泡菜同埋韓式辣醬去煮,味道主要為泡菜嘅酸辣。
內裏有大量泡菜、豆腐同埋少少蜆肉,再配一碗飯,係健康又飽肚之選😚。
味道就正常發揮,個人覺得呢啲韓式鍋嘅味道大致上都差唔多。
味道: 3.9/5 性價比: 4.3/5
泡菜豆腐鍋

☞ 玫瑰花茶🍵跟餐$20
原來係成壺!
杯茶真係幾高質,有玫瑰花嘅清幽得來,本身個茶底亦略有甜味,冇加糖都好好飲🥰!
味道4.3/5 性價比: 4.4/5
玫瑰花茶

整體來講,食物味道其實都唔錯,個人覺得個意粉特別有驚喜✨難得喺香港有以韓式食品為主嘅Cafe,仲要聘請特殊人士,值得支持❣️不過留意佢哋就唔係專賣咖啡,而且主要嘅打卡位置都只係近門口嘅嗰張花花枱。

泡菜豆腐鍋
玫瑰花茶