2021-10-18 299 瀏覽
同朋友去深水埗覓食,朋友幾鍾意食韓式料理,於是我哋試一試呢間韓式餐廳🇰🇷 坐低點完餐,店員送上前菜,有涼拌芽菜同泡菜,兩款小菜都好開胃,泡菜係自家製,可以免費添1次,大家有興趣仲可以買返屋企~韓式紫菜飯卷($58)有三種款式可以揀,我哋揀咗五花腩,分別係吞拿魚、五花腩同牛肉,雖然揀咗五花腩,但食落完全唔覺得油膩,餡料好豐富,有蛋絲、蘿蔔絲、醃蘿蔔同生菜,配埋芝麻好香好夾,店員特別推薦可以夾埋泡菜一齊食,好開胃,份量嚟講幾大份🤤韓式炸雞($128)呢個無骨韓式炸雞,好香口好脆😽上嘅時候熱辣辣,一咬落去就好juicy,配有特製蒜甜辣醬汁,蒜香味幾重😋韓國熊津糙米汁($20)飲品方面,我哋嗌咗韓國汗蒸幕成日見到嘅米汁🤣飲落係濃郁清甜嘅米香,口感綿滑,因為係低卡飲品,所以都幾健康,見到飲品仲有唔同味道嘅冰沙,下次可以試吓😉呢間韓式小店行小清新簡約路線,好鍾意佢哋嘅主色調係Tiffany blue,令人覺得好舒服😌餐廳座位唔多,整體食物質素幾高👍🏻出邊仲有個打卡位,可惜而家冇得飛🤣 所以如果有興趣食地道韓國料理嘅朋友不妨可以試吓😆

韓式紫菜飯卷($58)

韓式紫菜飯卷

韓式炸雞($128)

韓式炸雞

韓國熊津糙米汁($20)

韓國熊津糙米汁

韓式紫菜飯卷