2021-01-21 3683 瀏覽
知道依間店韓國過江龍蛋包飯,近排開新店喺太古,我本身對蛋包飯失控既我,今次就試吓韓式蛋包飯😍❤️嚟到呢度見到個環境比較清新,走上韓式風格,柔和燈光,坐喺度都覺得好舒服😌✨烤牛肉蛋包飯先講蛋包飯先用刀切開成個蛋包飯既蛋汁慢慢流出🤭鋪滿晒下面茄汁炒白飯,每一啖蛋同飯中間酸酸地幾開胃✨流心蛋漿口感好滑配蓮藕、牛肉,烤過牛肉都依然保持鮮嫩,食晒成碟飯覺得好滿足😍❤️✨醬油蒜頭無骨炸雞Order半份醬油味蒜頭無骨炸雞🍗勁香蒜蓉味道🤩醬汁帶有少少甜味包住左炸雞,粉漿唔會太厚✨雞肉好滑滲出雞油好Juicy😋側邊伴年糕口感好煙韌仲有即炸薯條🍟原來炸雞拼年糕都幾夾😬仲有去晒骨啱晒我比較懶嘅人🤭😁✨烤朱古力棉花糖以前成日都好鐘意食棉花糖,見到新推出焗製朱古力棉花糖,心心出現😍😍鋪滿棉花糖面層有朱古力醬,一啖咬落去嘅時候棉花糖熱辣辣軟綿綿 🍡食埋底層餅乾軟滑鬆脆,鍾意食甜品必食❤️❤️❤️✨香蕉鮮奶咖啡鮮奶濃郁配合咖啡甘香,香蕉味唔會搶咗咖啡嘅味道,重點牛奶更加香滑,真係意外驚喜🤭下次要試吓凍飲😍

✨烤牛肉蛋包飯

✨醬油蒜頭無骨炸雞