行完屯門Donki見出面有間幾韓feel既餐廳,又見到呢間餐廳門口都有幾多人排隊,睇吓佢個menu,原來就係一直都好多人po IG果間有成個橙🍊係杯面果間韓式打卡餐廳,好啦咁就同媽咪食個 late lunch 餐廳好有韓國ins feel, open cafe 形式,都簡潔乾淨,menu上熱食唔多 ,主打都係waffle 甜品,水果sandwich 燒醬油韓黑毛猪🐖白切肉泡菜飯  呢個真係好好食!唔好睇佢壓扁咗好似好少咁,其他都幾多,三層猪腩肉片,肥瘦均勻,咬落好腍又唔會好有油膩感,而且飯係珍珠米和糙米混合再以自家泡菜汁撈混,食起上來辣辣地,都幾惹味! 士多啤梨🍓忌廉窩夫  窩夫分量好大即叫即焗,很香脆,不過上面太多cream (不過呢個係佢地嘅賣點),而且都幾甜,食起上來真係有D漏, 如果喜歡食cream既應該會好鐘意,不過for我就普普通通喇 濟洲柑橘🍊乳酪  之前係IG都成個俾呢杯飲品個賣相吸引到,果然一試,真係會愛上,真係好打卡able,鮮橙加乳酪配搭好清新,開頭都以為會較酸,但係飲落味道酸甜剛好,飲得出真係用新鮮橙,真心推介,連太后都話好飲! 都幾鍾意佢地用個藤籃來做托盤,p

燒醬油韓黑毛猪🐖白切肉泡菜飯

士多啤梨🍓忌廉窩夫

濟洲柑橘🍊乳酪

都幾鍾意佢地用個藤籃來做托盤,presentation 好靚好清新。其實我見到都其他人叫飯卷,鮮果cream sandwich, 偷聽到都讚幾好食,所以點解門口一直都有條龍,個人覺得行到攰攰地,坐低食個light lunch 或者tea下都不錯呀!
燒醬油韓黑毛猪白切肉泡菜飯
士多啤梨忌廉窩夫