2021-07-07 95 瀏覽
🎏港島食到篤 — Banchan & Cook✨ 韓國蛋包飯🍳#90cp銅鑼灣篇 #90cp韓國篇 ➖➖➖➖➖呢間近排都好出名嘅蛋包飯 相信大家都應該見過😏 之前已經好好奇想試 以為要山長水遠去太古食 點知原來銅鑼灣都有一間🤩美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 泡菜燉五花肉蛋包飯 $105店員一幫我切開個蛋嗰下已經好治癒🤤 中間半熟嘅蛋向外流出嚟 望到都覺得smooth😆 食落去好滑但就唔算好有味 但靠住中間係牛肉飯叼下味 整體食落都唔錯!! 真係幾有韓國風味🤤🇰🇷 至於佢個五花肉 配搭煮泡菜食都好match 肉唔算好鞋 而且有少少辣 越食越上癮🙌🏻 ✨ 韓式炸雞 甜辣半份 $108咁多個之中我覺得炸雞最正🥰 雖然話甜辣但係一啲都唔辣 反而甜甜酸酸咁幾好食 而且佢個外皮都算脆 肉質又嫩滑真係好唔錯🤤 佢都有啲年糕同埋薯條作為配菜 咁當然配菜就比較普通啦 最緊要個炸雞好食😏 如果你同一大班friend嚟食就啱哂!! 🔸 韓式豬手沙律 $92呢個係凍食嚟 反而食啦
#90cp銅鑼灣篇 #90cp韓國篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 泡菜燉五花肉蛋包飯 $105
泡菜燉五花肉蛋包飯

✨ 韓式炸雞 甜辣半份 $108
韓式炸雞 甜辣半份

🔸 韓式豬手沙律 $92
呢個係凍食嚟 反而食啦有少少失望🙈 首先佢冇啲汁點綴 令到口感會比較乾身 而且佢嘅肉質都比較粗鞋🤔 所以食食吓都會有啲哽胃 個人就唔太建議🙈
韓式豬手沙律

🔸 韓式雜莓牛角包窩夫 $72
佢嘅waffle新鮮整起都幾脆口 配搭上一啲雜莓中和下冇咁漏 呢個配搭都OK🤭 整體嚟講中規中矩啦😆
(PS 因為上次已經試咗佢最出名嘅棉花糖🤣 所以先揀食呢個!!)
韓式雜莓牛角包窩夫

🔸 士多啤梨紅桑子梳打 $42
好好老實講味道就一般般啦 無論係梳打味定係士多啤梨味都唔算好突出🙈 但係杯嘢飲就真係好靚 成功做到兩節色嘅效果都幾吸引🤣

🔸 伯爵茶鮮奶咖啡 $48
一定要撈勻先好飲!! 因為一開始飲第一啖佢嘅咖啡同伯爵茶完全分離 效果有啲奇怪😂 但撈勻左之後飲味道都幾特別 佢嘅伯爵茶味唔算太出 但係撞落咖啡度真係幾新鮮嘅 都可以一試🙌🏻

💰Total: $513.5

✅ 佢嘅主食都幾好食 特別係個炸雞🍗😍 而且嘢食都幾 ig able😂

💡溫馨提示💡
甜品方面都係建議大家叫返佢嘅招牌菜 嗰個棉花糖應該會比較正🤣

➖➖➖➖➖
📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook (時代廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
泡菜燉五花肉蛋包飯