講起香港有咩韓國餐廳,李家一定係元老級始祖!好似好多年前已經喺到,好有印象係之前同班Friend Gathering嗌咗好多嘢食,就算外賣都保持水準✨,大家食唔停口😋。令我念念不忘係佢嘅炸醬麵,今次就帶埋媽咪去尖沙咀分店堂食吓!🧀芝士拚辣BB豬骨$298一睇Menu就即刻下到決定要嗌呢個拉絲芝士,有得玩吓,賣相又豐富🥰。豬骨位🐷特別嫩滑同多肉汁,啖啖肉,係韓國菜經典嘅甜甜辣辣,我本身唔係好食得辣嘅都覺得好好味👍🏻!而芝士份量都勁勁勁多,捲完肉再捲埋個脆薯角食都仲有剩,烘到個薯角有啲燶燶地先食就更加正!畀個小提醒💡:芝士煮到差唔多溶咗7成好熄火;我煮得太耐先熄,搞到啲芝士熟晒,冇咁拉絲𠻹!🍝海鮮炸醬麵 $198我覺得有啲貴,不過呢個份量係4個人食都得,同埋佢個炸醬麵又真係好好味。海鮮料都好足,有墨魚仔🐙、鱿魚🦑、瑤柱等等。啲炸醬好掛麵,味道啱啱好👌🏻;個麵質又好稔好易入口,會好自然食吓一住又一住🤤!炸醬麵都真係呢啲正宗韓國菜先整得好味!🍹蘋果梳打 $38 🍹士多啤梨梳打 $38呢間舖老闆同店員都好好人,應該見我哋整個豬骨有啲手腳亂,忍唔住要出手教我哋點樣捲啲芝士🤣,係要用兩邊手一路捲啲芝

🧀芝士拚辣BB豬骨$298

🍝海鮮炸醬麵 $198

🍹蘋果梳打 $38 🍹士多啤梨梳打 $38

呢間舖老闆同店員都好好人,應該見我哋整個豬骨有啲手腳亂,忍唔住要出手教我哋點樣捲啲芝士🤣,係要用兩邊手一路捲啲芝士上去先整得靚㗎!

今次Tea Time嚟咁啱冇炸雞食有啲可惜,遲吓再去試吓其他分店食返先😀!

2023-09-16