今日去咗韓印紅旗下嘅餐廳,海陸空JJANG。尖沙咀B出口行5分鐘就到。閒日夜晚去,餐廳都爆滿😱睇嚟朋友冇介紹錯,環境好熱鬧,仿似置身於韓國之中👍🏻至於食物,主食份量非常大,我朋友總共叫了兩款菜,已經捧住個肚走🤭 最欣賞係韓國老闆娘嘅熱誠,佢喺餐廳走來走去,幫客人燒肉😍 好親切㗎呢~🦀醬油蟹 (連一碗煎蛋紫菜飯) $268醬油蟹係數一數二既地道菜式😋餐廳環境超級乾淨,所以對醬油蟹衞生程度絕對放心!果然冇令我失望🤤蟹身膏黃呈現鮮橙色,蟹蓋亦都係,一啖蟹膏,一啖紫菜飯,食出感動了😚而且醬油汁亦拿捏得比較適中,冇腥味。🐷半半藥膳菜包肉/藥膳豬腳,配辣拌蕎麥冷麵 $388好大盤!中間有好多配菜,Kimchi 好特別,係我係香港食過最好味既泡菜,同韓國既味道一模一樣,真係有驚喜!雖然話係藥膳,但都保留了本身豬肉的原味🤣怕藥膳味重既朋友唔需要擔心!白切肉完美半肥瘦🐖 肉質結實帶爽。豬腳就炆得好淋🤤 肉汁濃郁😍 用生菜包住,加埋韓式辣醬食,簡直係完美嘅配搭!整體🌟🌟🌟🌟🌟 今日同朋友一齊食得好盡興,好耐冇試過咁好味既韓國野喇。同場加映隔離枱燒原塊羊排,個無煙爐好勁🫢完全冇煙,聽聞係韓國貨飛番黎🤣

🦀醬油蟹 (連一碗煎蛋紫菜飯) $268

🐷半半藥膳菜包肉/藥膳豬腳,配辣拌蕎麥冷麵 $388