2018-10-16 148 瀏覽
朋友問我生日想食咩,身為食肉獸嘅我食完La Vache!之後又好想食牛扒~我哋一行幾個人又唔想等位,加上weekend應該好多人等位,所以不如搵下可以book位嘅地方啦~平時係銅鑼灣行去搭巴士望對面馬路有間嘢叫hugo,隱約記得佢都係食扒~上網確定一下就決定不如試下呢間啦~呢間嘅signature dinner有自助沙律吧+無限添飲龍蝦湯+主菜+甜品+餐飲~價錢介乎$200多-$488不等~視乎你叫邊一款主菜~我哋樣樣都想試,所以點咗三個主菜share!落咗order之後就可以出去沙律吧度夾沙律啦~沙律吧都好多選擇~有唔同嘅菜類同埋沙律通粉~佢所有菜類都非常新鮮~我最鍾意係牛油生菜~非常爽口鮮甜~佢哋嘅沙律醬比較偏甜一點~為食肉之前清一清個腸胃~不錯!之後上麵包~非常有誠意!有唔同種類嘅麵包~仲有蒜蓉包!全部都熱辣辣非常軟熟~食到唔停口之後每人一客干邑龍蝦濃湯~店員話可以無限添飲㗎!我哋以為我哋聽錯!點知真係可以無限添飲!好正呀~干龍蝦湯質地比較杰身~應該係落咗好多龍蝦再打碎而成,飲落去唔係好覺有干邑味~怕酒嘅朋友都唔使驚!因為煮嘅過程之中已經將所有酒精揮發咗~裡面仲食到粒粒龍蝦肉同帶

我哋樣樣都想試,所以點咗三個主菜share!

之後上麵包~

干邑龍蝦濃湯

之後每人一客干邑龍蝦濃湯~店員話可以無限添飲㗎!我哋以為我哋聽錯!點知真係可以無限添飲!好正呀~干龍蝦湯質地比較杰身~應該係落咗好多龍蝦再打碎而成,飲落去唔係好覺有干邑味~怕酒嘅朋友都唔使驚!因為煮嘅過程之中已經將所有酒精揮發咗~裡面仲食到粒粒龍蝦肉同帶子!我都添加咗一次龍蝦湯!真係太吸引喇~

美國頂級牛腹肉扒

美國頂級牛腹肉扒 (5成熟)

牛腹肉扒用鐵板上~分成三嚿~上到嚟熱辣辣,有炭燒味非常香!切開有見到每一塊都有肉紋,而且廚師功架十足,裡面啲肉真係啱啱五成熟帶粉紅色~基本上牛腹肉扒牛味非常香濃,唔駛點汁都已經非常惹味~而且牛腹肉扒唔算好肥,至少唔會見到好多脂肪~

值得一提係呢度薯條又係無限添加,最特別係佢係跟黑松露蛋黃醬~!薯條係比較粗身嘅薯條~外脆內軟~good!

澳洲M7和牛雪花肉眼扒

澳洲M7和牛雪花肉眼扒 (5成熟)

侍應提議我哋和牛扒都最好叫五成熟~因為咁樣先可以食到牛嘅鮮味~ 和牛扒上碟時好大塊!切落去好軟熟~雪花紋路清晰,脂肪分佈平均~入口即溶,加上佢哋係炭燒,陣陣炭燒味令和牛香上加香!

燒大西洋三文魚綠牛油果炒飯

燒大西洋三文魚綠牛油果炒飯

呢個炒飯非常大碟~牛油果唔算多但係非常多燒三文魚~整體黎講有鑊氣而且味道惹味,加上三文魚熟成度剛剛好,唔會太熟而太un~加埋牛油果十分滑溜~唔想全部食肉可以點一下呢個飯去中和一下

呢一餐非常滿足,我哋飽到甜品和餐飲都食唔落啦...唔好浪費之下我哋要求唔好上~下次再嚟試下其他扒!
2018-10-13
干邑龍蝦濃湯