翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2018-08-01 119 瀏覽
想試lee一間好耐啦!事緣係朋友仔話試過好好味,今次終於有機會可以試下~叫左一客雪梅娘蕃茄,賣相好吸引,味道酸酸甜甜咁,好特別。而且佢係涼菜,所以好開胃。黃金流沙蟹,賣相超有氣派,勁似宮廷入面嘅食品XD 隻蟹好大隻,聽d侍應講,d蟹都係來自越南,特別大隻。黃金色嘅流沙其實係由鹹蛋黃炒出黎,非常香口。我地不嬲都好鍾意食「水煮」嘅餸菜,於是叫左一客水煮牛肉,佢唔算好辣,牛肉份量都好多,加埋其他豆卜、芽菜咁,搞到成個碗好滿~避風塘炒蜆,呢個餸係menu無㗎,係個侍應見我地想食蜆,又想試避風塘口味,所以先幫我地問下廚房可唔可以整,結果真係肯整比我地(心心眼)。佢嘅避風塘口味好夠,而且配埋蜆肉超好味~~最後叫左一客香芒櫻花蝦炒飯,香芒+櫻花蝦好鬼正,口感一流,又有水果食下,感覺無咁漏~~我地都非常滿意lee一餐~~

雪梅娘蕃茄

黃金流沙蟹

水煮牛肉

避風塘炒蜆

香芒櫻花蝦炒飯

我地都非常滿意lee一餐~~
2018-07-31
雪梅娘蕃茄