上Open Rice揾元朗有乜好食,見呢間都幾高分,又算易揾,又有 社交平台 like專頁同留言就有半價Menu, 一於入黎試下。入到去格局似韓式餐廳,感覺又似班房,因為一邊係大屏幕,播住流行榜MV,好有氣氛,好似去酒吧咁令人放鬆心情。2個人叫左奇異果Hoegaarden, 2X芝士年糕,2X三文魚子壽司,2X玉子壽司,2X三文魚壽司,6盛刺身拼盤,炸蠔,2X即開生蠔,清酒蒜蓉牛油煮蜆,燒大眼雞魚,蒜蓉牛油芝士粟米温泉蛋,榴槤綠茶雪糕。奇異果Hoegaarden, 睇落似糖水加原味啤酒,因為面頭出現散唔去既條狀滑嘟嘟既糖醬泡沫。。。太甜,都係 Raspberry正常d, 呢個真係唔太推介,呢杯野d泡真係唔關餐廳事,係產品本身既問題。芝士年糕幾好味,年糕夠甜,好煙韌,芝士夠軟滑流心唔會太咸,非常好, 所叫再叫。炸蠔d粉好厚,但炸得幾好,d蠔係非常細隻,冇乜特別,所以唔洗特別試。三文魚子壽司唔錯清酒蒜蓉牛油煮蜆,menu冇寫清酒,但我都幾肯定有落清酒,食落苦苦地,酒落得太多,個汁十分重牛油香味,可惜比酒味蓋過哂,蜆都算okay, 但不特別推介。燒大眼雞魚好細條,冇乜肉,所以燒完乾乾地,唔特
上Open Rice揾元朗有乜好食,見呢間都幾高分
, 一於入黎試下。
入到去格局似韓式餐廳,感覺又似班房,因為一邊係大屏幕
,播住流行榜MV,好有氣氛
,好似去酒吧咁令人放鬆心情

奇異果Hoegaarden

芝士年糕幾好味
,年糕夠甜
,好煙韌
,芝士夠軟滑流心唔會太咸,非常好, 所叫再叫。
炸蠔

炸蠔d粉好厚,但炸得幾好
,d蠔係非常細隻,冇乜特別,所以唔洗特別試。
三文魚子壽司

三文魚子壽司唔錯
清酒蒜蓉牛油煮蜆

,個汁十分重牛油香味,可惜比酒味蓋過哂
,蜆都算okay, 但不特別推介。
燒大眼雞魚

燒大眼雞魚好細條,冇乜肉,所以燒完乾乾地
,唔特別推介,個汁係平時點泰式生蝦刺身果款,幾有風味。
三文魚壽司,玉子壽司

三文魚子壽司玉子壽司,個碟幾靚,冇食到所以評唔到,三文魚睇落幾瘦,size有d細件似放題
即開生蠔

即開生蠔,蠔都算新鮮
,又平
,但冇比蠔叉
,用木筷子都幾難食乾凈
6盛刺身拼盤

6盛刺身拼盤,刺身都幾新鮮
,三文魚好厚身
,海膽都算新鮮,但加拿大海膽唔夠鮮甜
,有些少苦苦地

蒜蓉牛油芝士粟米焗温泉蛋

蒜蓉牛油芝士粟米温泉蛋,睇個名真係唔知咩黎,想像唔到,加個焗字易明d, 見有手指公,所以就快飽都叫黎試下,食落其實冇乜特別,平時我都有咁整黎食,估唔到有餐廳將佢變做推介菜,面頭芝士粟米都okay, 個底既牛油汁就有d咸
榴槤,抹茶雪糕

榴槤綠茶雪糕,綠茶味都算幾香濃
,榴槤味好香甜
,雪糕有質素