2019-12-25 222 瀏覽
是日同朋友係尖沙咀搵印度嘢食,之前都有食過呢一間嘅印度菜,覺得佢嗰啲煎餅唔錯,所以今次又再食多一次。間鋪頭都幾闊落,上到去已經覺得好有印度風情。侍應生俾咗兩本Menu我哋,價錢對比其他印度餐來講其實應該係偏貴少少。我哋呢就揀咗一個印度式炸雞、雞肉咖喱套餐、薯仔煎餅同埋雞肉印度餡餅。呢個印度式炸雞好好味,外脆內多汁,又帶少少辣味,佢會配埋一個類似番茄嘅醬俾你點,咁就可以中和到啲辣味。呢個雞肉咖喱套餐一上到台就覺得非常之豐富😍😍😍,因為佢一大碗飯加上上面有塊烤餅同埋脆餅,再配唔同香料嘅汁醬,仲有炸椰菜花(紅色個兜)。個咖喱好好食,非常之惹味,雞肉又唔鞋,都有四五舊。不過唔食得辣嘅人千祈要小心,因為佢都幾辣。朋友一路食一路一路飲水,但又不停話好食。烤餅本身冇咩味,所以就可以點唔同嘅香料撈埋食,點咖哩又得,不過小心點得太多好辣。而佢嘅水唔係免費嘅,係樽裝水,一支要$15。呢個印度雞肉餡餅都十分之好食,佢有啲似用蛋煎嘅酥餅,個餅有咬口,入邊係釀咗咖喱雞肉, 啲咖喱同樣係好惹味,不過都真係幾辣,又係一路嗌好食一路要飲水。隔離嗰個係咖喱醬, 食唔到辣千其唔好點咁多,因為包保噴火。🥵鍾意食餅嘅我再要嗌

呢個印度式炸雞好好味

印度式炸雞

雞肉咖喱套餐

印度雞肉餡餅

鍾意食餅嘅我再要嗌多一份薯仔煎餅dosa,佢呢個煎餅係薄脆既,入邊個三角形為就包左啲咖哩薯仔。分煎餅好大份㗎,上到台都嚇咗一跳,但由於本人太鍾意食煎餅,所以可以成個食晒🤪🤪🤪隔離啲汁個人來講淨係鍾意紅色嗰隻, 加上個餅入邊本身已經包住咖喱薯仔,所以其他醬我都冇乜點理,就咁食已經好好食。

呢一餐用咗優惠free左個煎餅,總共$286買單,兩個人除翻開都係百零蚊左右,不過相比尖沙咀其他印度菜,同埋加上無優惠既話,可能佢就會貴少少。但勝在佢係正宗印度菜,坐得又舒服,加上唔係好多人好嘈,想食印度菜嘅朋友我都幾推介。

印度式炸雞
印度雞肉餡餅