2018-10-22 189 瀏覽
昨晚同朋友係megabox睇完戲,覺得有d肚餓就一路搭電梯一路搵食,見到呢間《漁牧》門口幾特別,都有唔少客人食緊,我同朋友就揀左呢間食番個豐富晚餐先!店員安排左我地卡位既座位,個裝修顏色就用紅色為主,真係好match京川菜😊! 我地點完菜冇耐,首先個廣島蠔雞煲(少辣)就登場啦!店員叫我地耐心d 等多陣,驚個蠔未夠熟,我地就番左幾次個雞煲,終於食得啦!個雞煲唔太辣,超惹味,雞肉都幾嫩滑,廣島蠔個口感都唔錯,幾fresh! 食完個雞煲就要轉番打邊爐!首先落個美國肥牛,唯一係多左少少肥肉,不過個牛質地都唔太Un! 食完邊爐有d 口喝,所以叫左2杯凍野飲解一解先!之後再上埋半隻北京填鴨,配埋青瓜京蔥同秘製醬汁,個味道都幾好!不過食1-2舊都有d 飽😅😅。臘肉炒菜反而有d 驚喜,唔太咸仲好爽口添!真係估佢唔到!最後朋友想食d 甜野就叫左個雙色水晶球🔮,個賣相好靚呀!有紅豆同奶黃做餡,食完甜野再食粒士多啤梨中和一下!粒🍓都幾酸下🤪! ########################如果你地喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,我會繼續努力寫更多好既食評比大家💪
########################
美國肥牛肉