情人節💕都出一出去食個飯啦. 黎到屯門市廣場li間新開嘅cafe, 已經俾門口個餅櫃吸引左, d甜品好精緻好有韓國cafe feel, 入面嘅座位夠open, 唔迫夾; 感覺上空氣係流通啲. 🍰水果忌廉三文治Li份切半嘅三文治入面嘅水果會唔會勁大勁juicy呀好正🤩, 新鮮嘅韓國柑橘, 大大粒士多啤梨🍓, 好甜嘅香提子🍇, 抹上好creamy嘅忌廉, 零甜膩感, 又靚又好食.🍰慢煮雞胸紅菜頭沙律咁pink pink嘅顏色100%來自紅菜頭汁撈出嘅沙律醬, 好睇又好食, 平時都唔係好多地方有得賣仲要唔係平, 唸起又唔使自己處理搞到成手紅哂, 見到出面有得食即嗌, 大大切件紅菜頭, 有d豆, 洋葱, 雞胸, 成個沙律超健康好好味呀.🍰燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜嘩… 黑毛豬燒到微焦好香, 肥瘦適中, 原來除左燒肉, 有韓式泡菜炒飯(個顏色好泡菜), 好大碟.🍰紫米鰻魚紫菜包飯Kimbap好食! 用上紫米唔單止顏色靚靚仲係健康之選, 內餡嘅主角鰻魚size大過哂蛋C蘿蔔C黃瓜青瓜條, 足料美味.🍰紅豆牛油窩夫🧇甜品Waffle夾住紅豆x紅油我都係第一次食, 第一眼見到”牛油”好似好厚咁都有啲

紅豆牛油窩夫🧇
紅豆牛油窩夫

甜品Waffle夾住紅豆x紅油我都係第一次食, 第一眼見到”牛油”好似好厚咁都有啲驚驚, 感覺似食菠蘿油, 甜中帶dd鹹, waffle外脆內軟, 好味.
濟洲柑橘特飲

未去過濟洲旅行嘅我都知道, 濟洲嘅柑橘真係不能錯過, menu有唔少柑橘🍊特飲n甜品, 我揀左
杯柑橘乳酪, 係成大半個柑橘🍊冚住個杯咁大個勁打卡able呢!! 飲落啖啖都充滿果味同juicy感, 配濃厚yogurt成件事好健康, 推介!
夢幻紫薯牛奶

好thick嘅真•紫薯調製而成嘅latte喺li個咁凍嘅天氣飲寧舍warm.
士多啤梨提拉米蘇

最後食左喺出面cake櫃見到嘅層層疊士多啤梨🍓Tiramisu, 蛋糕sponge非常fluffy, d cream都有士多啤梨味, 一層sponge一層士多啤梨🍓jam一層
cream仲有好多粒甜甜士多啤梨🍓真心正❤️.
2022-02-14
濟洲柑橘特飲