2023-08-24 749 瀏覽
✰燒醬油黑毛豬白切肉🐷 軟嫩 入味😋肉質軟嫩,肥瘦適中,唔需要用力去咬,味道偏甜,醬油味入晒去個肉到,外邊有小小火灸味。用生菜🥬包埋生蒜片🧄同泡菜一齊食,就中和左個甜味同油膩感,加上生蒜片🧄同泡菜既辣,成個味道豐富左好多😋佢仲有個大醬既,但我個人麻麻地,加左就變左太濃味,個味唔太夾🙂✰牛面肉蛋包飯🐮🍚 夠腍 入味😋燉得夠腍夠入味,肉質都嫩滑,牛味濃😋蛋包飯,蛋夠滑嫩,夠濕潤,蛋香加上牛肉汁,令成個飯更有層次😋✰濟州柑橘無骨炸雞🍗 清新 但甜🙂炸雞🍗夠酥脆,夠熱,夠juicy‧個濟州柑橘汁🍊有D似柚子蜜撈落炸雞到咁,味道又幾夾,個柑橘味🍊有令到舊炸雞清新左,但食多幾舊會覺得太甜。如果你平時都鍾意食西檸雞既朋友,應該都會ok 依個炸雞🙂佢入邊仲有D年糕,有D硬,唔好食,其實我覺得唔放入去仲好🙂✰清甜柑橘窩夫🍊 不過不失🙂外皮有一定脆度,入邊質地夠鬆軟,窩夫既口感係做得唔錯。柑橘係清甜既,加埋個cream同柑橘汁係ok 既,但就係無wow既感覺,好似個酸澀味差小小咁🙂✰濟州柑橘乳酪🍊 唔特別🙂乳酪味不會好酸,有D柑橘味果粒,但柑橘味唔夠出。Presentation 係幾得意既,成個柑橘篤左係
✰燒醬油黑毛豬白切肉🐷 軟嫩 入味😋

✰清甜柑橘窩夫🍊 不過不失🙂
清甜柑橘窩夫

✰濟州柑橘乳酪🍊 唔特別🙂
濟州柑橘乳酪
乳酪味不會好酸,有D柑橘味果粒,但柑橘味唔夠出。Presentation 係幾得意既,成個柑橘篤左係上面😝但我地去果陣,下面係一個外賣膠杯🥤,所以成件事都唔係話好打卡able😝
2023-07-07
燒醬油黑毛豬白切肉