2019-10-29 65 瀏覽
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-已經唔知第幾次食la famille了!仲記得個時鍾意去大坑店,可以坐係出面嘆茶食蛋糕,感覺好放鬆!(當然要天氣涼先得🤣)大坑店雖然無左,不過佢地愈開愈多分店,想買到佢地既蛋糕都方便左好多!大約五十幾蚊一個蛋糕,亦有套餐供應,$158包一個戚風蛋糕、一個靚靚既巴伐利亞及兩杯飲品。銅鑼灣店係唯一一間有得內用既,同咖哩人一人叫左款蛋糕,「盛莓藍蝶」同「香印青提」。蛋糕賣相精緻,盛莓個款面頭仲用莓醬,酸酸甜甜食落幾醒胃。不過香印就稍為普通,除左面頭數粒青提肉後,成個就好似一個原味既戚風蛋糕,較為普通..自己比較愛伯爵茶、草莓、芒果椰子🥥等口味😆另外叫左杯伯爵茶泡沫鮮奶同大䖝嶺烏龍綠茶,又覺得相當唔錯啵🥰

• 皇牌士多啤梨
  • 伯爵茶泡沫鮮奶