之前黎過兩次參加婚宴,場地真係好靚,除咗室內裝潢有格調之外,重點係露天位置可以望到270度維港海景,係市區餐廳難得嘅靚景。今次係第一次係婚宴以外黎食飯,食物質素都非常唔錯,性價比又高,絕對係飲茶、飯局嘅好選擇。今日同爹哋媽咪一個三個人黎食,食到非常滿足。✨蒜蓉開邊蒸大虎蝦/金銀蒜粉絲蒸蟶子皇兩款海鮮都好新鮮,以蒜蓉蒸真係超級惹味。虎蝦啖啖肉,蟶子爽彈。廚師會將蟶子剪三份方便進食,好貼心。✨蒜芯爆炒黃鱔 有啲小炒王嘅感覺。蒜心好香口爽脆,黃鱔厚肉,肉質都幾嫩,唔腥。✨金磚脆皮豆腐 超級超級鍾意食!每件豆腐都好大件,炸得金黃香脆。內層豆腐好嫩滑,外層炸粉實淨黎得唔會好厚,外層調味粉好惹味。✨脆皮燒雞烤得金金黃黃,皮脆肉嫩,份量又多,係飯局必點。再叫埋蠔皇百靈菇扒菠菜苗同瑤柱玲菌炆伊麵,超級滿足!

今日同爹哋媽咪一個三個人黎食,食到非常滿足。

✨蒜蓉開邊蒸大虎蝦/金銀蒜粉絲蒸蟶子皇

✨蒜芯爆炒黃鱔

✨金磚脆皮豆腐

✨脆皮燒雞
烤得金金黃黃,皮脆肉嫩,份量又多,係飯局必點。

再叫埋蠔皇百靈菇扒菠菜苗同瑤柱玲菌炆伊麵,超級滿足!
2024-04-18