2024-02-10 260 瀏覽
呢日平日可以同家人食個午餐,選擇呢一間點心,環境同食物簡直一流,侍應安排我們坐餐廳外,望到將軍澳大橋,一邊食嘢一邊睇風景,環境好舒適。茶好特別,不是普通飲茶那種只有普洱香片,好多選擇!我哋叫左四季春和桂花苦蕎,係好有趣既茶!桂花苦蕎大推,四季春也很好,是綠茶,好清新。點了家人都喜歡吃的各種點心。上菜速度很理想,慢慢嘆茶看風景,真係好身心舒暢。點左韭菜金錢蟹盒,好特別有趣組合!新年必須金銀滿屋,好好意頭,屋企人很喜歡這道菜,炸物好脆口,平常不喜歡吃炸物也忍唔住食咗一嚿又一嚿!還有我最愛的鵪鶉蛋松露燒賣,不是很多地方有這種懷舊燒賣,比較特別,上面仲有奢華既黑松露,成個燒賣好香!見menu有市面上好少見到既懷舊灌湯餃,即點!唔係平時會食到嘅湯餃形式,係餃入面包住所有湯,果然係傳統做法,好有驚喜!裏面的蝦滑很多。我們還叫了買懷舊雞包仔,牛肉球,傳統的潮州粉果及XO醬炒腸粉,非常滿足!點心好好吃,環境好舒服,屋企人食到好多傳統手法做嘅點心,比平常去酒樓滿意太多了,下次一定還要來!!

茶好特別,不是普通飲茶那種只有普洱香片,好多選擇!

點了家人都喜歡吃的各種點心。

上菜速度很理想,慢慢嘆茶看風景,真係好身心舒暢。

2024-02-06
  • 鵪鶉蛋松露燒賣